VISITA A MONTSERRAT

Aquest matí una colla de Besalu, hem anat a fer una visita per pregar davant de la Verge de Montserrat, per el nostre pais Catalunya.
Dona la casualitat que en la misa conventual de les 11 i concelraven els Mn. Esteba Sureda, Mn Jordi Pou, Mn Jordi Pasqual, Mn. Ramon Albentoss, i també participa en la missa Mn Josep Diaca. A tots ells del nostra diòcesis de Girona, han estat saludats

La imatge de la Mare de Déu de Montserrat, coneguda popularment com la Moreneta, ès una talla romànica policromada de finals del segle XII.
La figura de la Mare de Déu estén la mà dreta, amb la qual sosté l’orbe esfèric, que significa tot el cosmos. Amb la mà esquerra, la Mare de Déu fa el gest de posar-la sobre l’espatlla de l’Infant per indicar que aquell rei omnipotent és fill seu. Aquest, amb la mà dreta beneeix i amb l’esquerra, sosté una pinya, un signe de fecunditat i de vida perenne.

L’origen històric del santuari de la Mare de Déu de Montserrat es troba a l’ermita de Santa Maria, que l’any 888 el comte Guifré el Pelós dóna al monestir de Ripoll.

La comunitat de Montserrat està formada per una vuitantena de monjos que viuen segons la regla de Sant Benet. Vaig poguer saluda al Pare Abat, Josep Soler, Pare Barnat, Pare Gri, i Pare Roure, tots ells gironíns i amb alguns amics d’ells i dels pares.

L’Escolania de Montserrat, que està al servei del santuari, és una de les escoles de música més antigues d’Europa.

Per acabar l’estada a Montserrat, escoltarem l’escolania, amb els cants del Pare Nostre, la Salve i el Virilai.
Un dia en que la pregària ens acompanya, demanat a la Mare que es guardi i ajudi a fer silenci amb el cor, donan gràcies al Senyor per tots els bens rebuts. Santa Maria, esperança nostre, seu de la saviesa, pregeu, per nosaltres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: