LA TRAMPA DEL FORMATGE

El doctor Neal Barnard: «Que la llet enforteix a els ossos és un reclam comercial»

Porta més de trenta anys investigant la relació qualit de l’alimentació amb la diabetis, el pes corporal i el dolor crònic.
Li hem entrevistat per conèixer a fons su tesi

El doctor Neal Barnard no és cansa d’exposar que l’formatge (en totes els seves formes) afavoreix el sobrepès, licita el colesterol perjudicial, eleva la pressió sanguínia, provoca diabetis i afavoreix l es malalties autoimmunes.

Però aquet doctor en medicina, professor a la linteressos econòmics i polítics que han convertit el formatge en un pilar de la nostra alimentació.

El doctor Neal Barnard no és cansa d’exposar que l’formatge (en totes els seves formes) afavoreix el sobrepès, licita el colesterol perjudicial, eleva la pressió sanguínia, provoca diabetis i afavoreix les malalties autoimmunes.

Però aquest doctor en medicina, professor a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Washington, president i fundador del Comitè de Facultatius per a la Medicina responsable, encara va més enllà, i en l’su últim llibre anomenat EL PARANY DEL FORMATGE (edicions Urà) revela a els interessos econòmics i polítics que han convertit el formatge en un pilar de la nostra alimentació.

El 1985, Barnard va fundar el Comitè de Metges per a la medicina responsable, va contractar a dues advocats i és va posar a investigar la indústria del formatge.

Gràcies a la llei per la llibertat de la informació van sortir a la llum 1 munt de contractes entre el govern dels Estats Units i els cadenes de menjar ràpid per impulsar el consum de formatge. Burger King, Wendy ‘s, Pizza Hut, Subway o Tac Bell són d’algunes de les cadenes de menjar Ràpid que han signat contractes governamentals.

– Vosté denuncia que el govern dels Estats Units fomenta l’consum de formatge i altres productes lactis a causa de les pressions que rep de les empreses, és així?

– Molta gent ignora completament que aquests grups industrials gastin millones de dólars cada any pressionant al govern per garantir que a els seus interessos estiguin representats a la nostra política alimentària federal, incloses els pautes dietètiques per nord-americans i el programa nacional de dinars escolars.

El govern dels EE. UU. en Realitat rep 140 millones de dólars cada any de la indústria del formatge per canalitzar-ho a una corporació anomenada Dairy management Inc, que treballa amb restaurants de menjar ràpid per desenvolupà i promocionar l’formatge a els seus menús.

El govern dels EE. UU. en Realitat rep 140 millones de dólars cada any de la indústria del formatge «

Recentment, van treballar amb McDonald ‘s per augmentar la quantitat de formatge cheddar en uns quants dels Seus productes en un 30 per cent.

La majoria dels clients de menjar ràpid desconeixen que aquests productes estan desenvolupats especificament per la indústria del formatge i el govern per aconseguir que consumeixin més menjar ràpid.

No importa quant greix i colesterol tingüi el formatge; per Llei, el nostre govern s’a compromès a promocionar-gràcies a l’implacable lobby de la poderosa indústria làctia, que ha patrocinat l’creació d’una extensa gamma de programes Federals per promocionar la llet. I ha funcionat: la bena formatge no deixa de créixer cada any.

– Si hi ha estudis que revelin a els aspectes perjudicials del formatge a la nostra salut, per que els governs no aposten per la prevenció en lloc d’afavorir a les indústries?

– Als Estats Units hi ha un gran conflicte d’interessos. El Departament d’Agricultura dels Estats Units és responsable de la creació de les pautes alimentàries de nostres país, però también són responsables de promoure a els productes agrícoles.

En altres paraules, la mateixa ‘agència que te l’obligació de proporcionar informació sobre la millor nutrició per a la prevenció de malalties està tractant simultàneament d’augmentar els vens de cansalada, salsitxes i formatge.”

No importa quanta greix i colesterol tingüi el formatge; per llei, el Nostre govern s’a compromès a promocionar-ho «

És un conflicte d’interessos Inherent, perque sabem que aquests aliments estan plens de greixós saturats i colesterol, el qual olla contribuir a moltes de les principals causes d’mort al nostre país, incloses les malalties cardíaques, la diabetis i l’obesitat.

El nord-americà mitjana ja menja 33 lliures de formatge per any, el que suma més de 60,000 calories per persona, de manera que l’últim que el nostre govern hauria de fermen és tractar que mengem més formatge.

– aixi que mentre Michelle Obama FEIA campanya contra l’obesitat infantil, el Departament d’Agricultura dels Estats Units estava treballant per augmentar els vens de formatge …

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: