LA VIDA, LA MORT, I NARCIS BARDALET

Fer un escrit parlant de Narcís Bardalet, es parlar d’un professional del mont de la medicina pediàtrica i de la medicina forense, amb afany vocacional de servei, sense límits d’horaris.
Persona honesta i de grans valors humans, un amic personal que m’ho honora comptar amb ell.
Intento reflexiona i posar en practica les seves ensenyances i vivències compartides.
En la presentació del seu llibre, tant a Figueres i a Girona vàrem poder palpa la multitud d’autoritats del mont, de la medicina i d’investigació, autoritats eclesial, polítics del mont local, autonòmic i estatal, de tots els colors, de la judicatura , de l’abvocacia i de forces de seguretat del estat i d’amics, coneguts i saludats, tots ells fen-li costat a la presentació del seu llibre : Dr. Narcís Bardalet Pediatre i Forense. Els que m’han ensenyat els morts. Amb text a cura de Tura Soler, reconeguda periodista.
*Si encara no coneixem la vida com pot ser possible conèixer de la mort
Confuci.
*Si l’amor no fos el preludi d’una altra vida la vida present serio una mofa cruel
Gandhi
La veritat es que tota criatura neix, viu i mort.
Així ho ha volgut Déu. Però tots hauríem de morir de mort “natural”,…. al capdevall de la nostra vida. La mort premstura, per accident o malaltia, no és pas cosa de Déu, de la seva “voluntat”, ni de “l’atzar” tampoc.
*La mort es una traïció de Déu.
Mario Benedetti
Recullo unes paraules del Bisbe Francesc Pardo, Bisbe de Girona.
Per als que creiem en Jesucrist, la mort humana s’obre a la Vida en plenitud i per sempre. La nostre esperança és que quant es desfà aquesta casa terrenal en tenim un altre d’eterna al cel. Després de la mort, la Vida en majúscules és l’Evangeli que ofereixo.
No hauríem de témer la mort.
*Perquè si quant nosaltres i som la mort noi hi és, i quant la mort hi és nosaltres no hi som.
Antonio Machado.
La vida és davant meu, Senyor, com un fruit delitós. Però la vida sovint em fa por, car per acollir-ne els fruits, cal sortir de si mateix, i em pendre el camí, camina que caminaràs, però per un camí que volta i revolta i cessament, i que no deixa veure res al seu davant: ni el paissatge que espera, ni L’obstacle amagat, ni les mans que s’llarguen o les cares que es giren. Anar-se’n, Senyor, és una aventura apassionant. Tinc ganes de viure…. però tinc por, ben sovint . Les últimes paraules seran les meves, que porten, sentiment, estima i gratitut. Gràcies Narcis et dec molt i solts t’ho podré pagar portant el teu exemple en la meva vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: