Dia 6 LA GALILEA – TABOR – JORDÀ – JERICÓ – MAR MORT

Anem en el nostre autocar, a través de la baixa Galilea, fins arribar al MONT TABOR, lloc que va constituir una important frontera tribal a la bíblia hebrea. Els últims quilòmetres fins arribar al seu cim els fem en un taxi ja que la carretera que puja fins a dalt es molt estreta i amb diverses corbes. En aquest indret es commemora la Transfiguració del nostre Senyor, un esdeveniment descrit a l’Evangeli en el que Jesús es transfigura en una muntanya i parla amb Moisés i Elías; Pere, Santiago i Joan varen ser els testimonis. Visita de l’església franciscana de la Transfiguració, que va ser acabada de construir l’any 1924 per l’arquitecte Antonio Barluzzi, conegut amb el sobrenom de “l’Arquitecte de la Terra Santa”, sobre les runes d’una antiga església bizantina i una església del segle XII de l’època de les Creuades. En el altar major Celebració de l’eucaristia.

Baixant per la vall del Jordà arribem a QASR EL-YEHUD, lloc a on segons els evangelis ens situa el moment del Baptisme de Jesús per Sant Joan Baptista. Allà es renovem les promeses del Baptisme. Les ribes del riu Jordà seran el testimoni d’aquest moment tan emblemàtic.

Continuem ruta cap a JERICÓ, ciutat de les Palmeres i actualment una de les més importants sota l’Autoritat Nacional Palestina. Situada a uns 250m sota el nivell del mar es considera la població més baixa de la terra. Considerada la ciutat habitada més antiga del món, els testimonis arqueològics situen el seu origen fa més de 10.000 anys. Jericó era una ciutat cananea important i, a Tell Assultan, es troben restes d’una muralla doble, que podria correspondre amb la demolida per Josué. Ascendim en telefèric fins a la Muntanya de les Temptacions, pujem 125 esglaons i trobem un monestir grec excavat a la roca, que commemora el lloc on Jesús va pregar durant quaranta dies i quaranta nits. Per això el lloc és denominat Qarantal.

Continuació cap al MAR MORT, indret més baix de la terra, que ocupa la part més profunda d’una depressió tectònica travessada pel Jordà i que també inclou el llac de Tiberíades. També rep el nom de llac d’Asfaltites, pels dipòsits d’asfalt que es troben a les seves ribes, coneguts i explotats des de l’edat mitjana. Els vidres de sal de les ribes del Mar mort creen un paisatge de somni.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: