Dia 8 JERUSALEM I BETLEM

El nostre autocar ens deixarà a la cimera de la MUNTANYA DE LES OLIVERES. A peu, al igual que en un diumenge de rams de fa 20 segles, descendirem poc a poc en direcció a la Vall del Cedró. En aquesta muntanya es troben molts llocs representatius com:

El lloc de l’Ascensió (hi trobarem una petit santuari que marca el lloc des d’on Jesús va ascendir al cel), l’església del Pater Noster (aquest és el lloc on Jesús va ensenyar als seus deixebles l’oració del Pare Nostre), l’església del Dominus Flevit (des d’on Jesús va contemplar la ciutat santa i va plorar per ella en un diumenge de Rams) i el Cementiri Jueu.

Al peu de la muntanya trobarem l’Hort de les Oliveres (es conserven oliveres mil·lenàries, segons experts i creients, són considerats els ceps de les oliveres de l’època de crist) i La Basílica de l’agonia o de les Nacions (Va ser erigida l’any 1924 en el lloc tradicional del Jardí de Getsemaní. La basílica conserva una secció de la base rocosa identificada com el lloc en el que Jesús va estar orant sol a l’hort la nit de la seva detenció). Finalitzem el matí coneixent l’Església de la Tomba de Maria (segons la tradició ortodoxa. Allà es troba el lloc exacte on el cos de la Verge Maria va descansar per tres dies) i la Gruta de Getsemaní.

A continuació anem cap a BETLEM, lloc molt significatiu pels cristians d’arreu del món per ser el lloc de naixement de Jesús de Natzaret. En els seus orígens la població pertanyia a la tribu de Judà. El primer esdeveniment notable és que fou el bressol del Rei David. Però el realment important és que aquí va ser el lloc on els profetes havien anunciat que naixeria el Messies. Arribada al punt de control de Betlem. Haurem de canviar de guia ja que entrarem a Territori de l’autoritat Palestina. No oblidin de dur a la mà el seu passaport, és imprescindible.

Seguidament, visita de la Basílica de la Nativitat de Betlem. És un dels temples cristians en ús més antics. En l’actualitat, la basílica és la combinació de dues esglésies construïdes segons la tradició en el lloc on va néixer Jesús. Està administrada per l’església catòlica i l’església ortodoxa grega, encara que avui en dia és un lloc sagrat tant pels cristians com pels musulmans. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2012. Més tard coneixerem el Camp dels Pastors. CELEBRACIÓ DE L’EUCARISTIA.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: