CANÇO POPULAR DE NADAL LES TRADICIONS DE NADAL A CATALUNYA

El 25 de desembre (popular catalana) El 25 de desembre… Fum, fum, fum! El 25 de desembre… Fum, fum, fum! Ha nascut un minyonet ros i blanquet, ros i blanquet. Fill de la Verge Maria, n’és nat en una establia. Fum, fum, fum! (2) Aquí dalt de la muntanya… Fum, fum, fum! Aquí dalt de la muntanya… Fum, fum, fum! Si n’hi ha dos pastorets abrigadets, abrigadets, amb la pell i la samarra, mengen ous i botifarra… Fum, fum, fum! (2) Déu nos do unes santes festes… Fum, fum, fum! Déu nos do unes santes festes… Fum, fum, fum! Faci fred, faci calor, és molt millor, és molt millor de Jesús fer gran memòria perquè ens vulgui dalt la glòria. Fum, fum, fum! (2) El dimoni escuat (popular catalana) Allà sota una penya n’és nat el Jesuset, nuet, nuet, (2) que és fill de mare verge i està mig mort de fred, nuet, nuet, i està mig mort de fred. El bon Josep li deia:«Jesús, que esteu fredet, que esteu fredet». (2) La Verge responia: «Per falta d’abriguet, nuet, nuet, per falta d’abriguet». Pastors hi arribaren a prop de mitja nit, cricric, cricric. (2) Veient que tots hi anaven del gran fins al més xic, cricric, cricric, del gran fins al més xic. A prop d’allí passava un dimoni escuat, patrip, patrap! (2) Sentint tanta gatzara, a dins se n’és ficat, patrip, patrap, a dins se n’és ficat! Els pastorets en veure’l s’hi tiren al damunt, patim, patum! (2) I tantes n’hi mesuren que el deixen mig difunt, patim, patum, que el deixen mig difunt! La llenya d’En Banyeta ha estat oli en un llum, ferum, ferum. (2) Ja hi ha només el rastre de sofre, foc i fum, ferum, ferum, de sofre, foc i fum. Quan somrius (diversos autors) Ara que la nit s’ha fet més llarga, ara que les fulles ballen danses al racó, ara que els carrers estan de festa, avui que la fred du tants records… Ara que sobren les paraules, ara que el vent bufa tan fort, avui que no em fa falta veure’t, ni tan sols parlar, per saber que estàs al meu costat…

És Nadal al meu cor, quan somrius content de veure’m, quan la nit es fa més freda, quan t’abraces al meu cos… I les llums de colors m’il·luminen nit i dia, les encens amb el somriure quan em parles amb el cor. És el buit que deixes quan t’aixeques… És el buit que es fa a casa quan no hi ha ningú… Són petits detalls tot el que em queda… Com queda al jersei un cabell llarg… Vas dir que mai més tornaries, el temps pacient ha anat passant… Qui havia de dir que avui estaries esperant, que ens trobéssim junts al teu costat.

És Nadal al teu cor, quan somric content de veure’t, quan la nit es fa més neta, quan m’abraço al teu cos… I les llums de colors m’il·luminen nit i dia, les encén el teu somriure quan et parlo amb el cor.

https://youtu.be/9eHgC_YFyWg

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: