V JOSEP PLA

El català és un ésser humà que es dóna -que em doy- pena.

Unamuno diu que [els catalans] fins quan semblen que ataquen estan a la defensiva».

El català. «El bilingüisme planteja, al meu parer, el problema de l’subconscient català -origen de tot el drama cultural del país- [quan Pla diu» país «vol dir Catalunya], perquè el poble que no aconsegueix manifestar el seu subconscient de manera folgada , lliure i normal, perd fatal i precisament la seva personalitat. L’arraconament a què al·ludeixo crea al català un sentiment d’inferioritat permanent. Això ha donat lloc a una psicologia curiosa: la psicologia d’un home dividit, que té por de ser ell mateix i, al mateix temps, no pot deixar de ser qui és, que es nega a acceptar-se tal com és i que no pot deixar de ser com és. No són elucubracions meves, són fets. Són els senyals típiques del complex d’inferioritat «.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: