NOTÍCIES

No importa que una noticia sigui falsa; si es diu o s’escriu mes de tres cops, esdevindrà que dita noticia es vertadera.

Ja podeu veure com es pot fabricar una noticia, sense fonament amb noticia destacada. Es una formula pensada i que sovint practicada. S’assembla a l’expressió: calumnia, que sempre restarà quelcom” Són frases que mostren la migradesa del cor humà quant actua només des de l’egoisme. Sembla que, de vegades un sisè malèvol sentit ens faci ens faci enginyosament cruels, quan volem que prevalgui el propi interès per damunt de tot.

El que interessa no es l’ofrena de missatges veritables, sinó l’afecte premeditat i aconseguit. Matisant noticies, posant-hi punts suspensius, deixant entreveure problemes, aixecant fums de sospita… entre veure problemes, aixecant fums de sospita, en busca un resultat contra un tercer. Hom no repara en els mitjans, sinó que fa diana ver l’afecte a aconseguir amb armes fins i tot il·lícites.

Això succeeix a prop nostre. Fins i tot nosaltres mateixos som capaços de fer-ho, si l’ocasió ens afavoreix. Heus aquí una temptació que ronda al nostre entorn: assolir els nostres propòsits sense tenir en compte el que pot fer mal als altres. És allò que brolla del “ fer la meva” i de” tirar pel dret”.

Hom pregunta: quant actuarem de tal manera que es pugui crear un mon en el qual sigui possible fiar-se dels altres? Els cristians volem aconseguir que la veritat i l’amor s’ajustin i facin néixer una humanitat nova, oberta al diàleg, buscadora amb franquesa i espontaneïtat del bé comú. Un bé que tots hem de possibilitar, superant els instints i les mesquineses que ens fan enormement inhumans.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: