LA MEMÒRIA I L’OBLIT SON RIBERES ENTRE LES QUALS CORRE LA VIDA

Recordar es important, molt important, però també es necessari oblidar. La memòria i l’oblit son les riberes entre les quals corre la vida.

L’oblit es encamina a seguir endavant. Per això els homes i dones ens cal deixar que  el temps engoleixi el passat. Imagineu-vos un món en la qual tot romangués, a causa d’una memòria totpoderosa que atures  el moviment del temps; seria un món  immòbil i mort.

Oblidar ´es també necessari per el progres de coneixement humà . Qui no volgués oblidar els coneixements anteriors barraria l’accés a noves veritats. Els homes han hagut de renunciar a velles teories per tal de progressar. Es cert que la memòria tendeix a estancar-se, però ha de comprendre que el passat reclama el futur.   Per arribar a Deu també s’ha  d’oblidar – deixar i renunciar- moltes coses.

El mateix passa quan vull reconciliar-me amb el germà. Hi ha el que s’anomena l’oblit  espiritual, obra el perdo i de l’amor. Ambdues realitats demanen que hom es negui al ressentiment, que esborri el mal record, que faci desaparèixer tot rastre de falta.

L’autèntic oblit comporta una reflexió a nivell dels valors, un renovellament… Oblidar es descobrir com a despassats els record inútil i les evocacions portadores d’angoixa o preocupació. Podem parlar de l’oblit com a virtut cristiana.

Déu oblida , perquè sempre perdona. Déu oblida totalment per acollir els homes en l’amor. A nosaltres ens toca imitar-lo.

 

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: