El patrimoni cultural de l’Església és una gran riquesa material i espiritual”

Aquest dimecres es va presentar al Claustre de la Mercè de la Sagrada Família de Barcelona l’agenda de 2019 de Catalonia Sacra. Els deu bisbats amb seu a Catalunya impulsen conjuntament per vuitè any aquesta programació en vint comarques de Catalunya i una del País Valencià, dins del bisbat de Tortosa.

El bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, Francesc Pardo, va destacar la importància i el creixement progressiu d’aquesta iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya. Pardo va remarcar també la dimensió evangelitzadora del projecte, que ressalta “un patrimoni cultural de l’Església que arriba a tots els racons de Catalunya, una gran riquesa material i espiritual”. Per Pardo és una mostra de com “l’Evangeli s’ha fet art i cultura”.

El bisbe de Girona també va agrair la col·laboració de la Basílica de la Sagrada Família en el projecte. La Sagrada Família és “un referent mundial de la bellesa de la fe cristiana enmig de la ciutat” i una peça fonamental en la proposta cultural de Catalonia Sacra. En la presentació, el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, va remarcar la importància del projecte i que “la Sagrada Família està la costat de Catalonia Sacra”.

Dani Font, de l’equip de Catalonia Sacra, va relatar el creixement que ha tingut Catalunya Sacra des de la seva creació. Entre altres va remarcar el nou acord amb Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, la renovació del web, o la xarxa de centres religiosos amb serveis turístic.

Els directors de les revistes Sapiens i Descobrir, Clàudia Pujol i Joan Morales, va explicar algunes de les propostes més destacades de l’agenda 2019. L’acte va acabar amb una visita guiada a la sagristia de la Sagrada Família a càrrec de l’arquitecte del temple Alejandro Seoane.

Les activitats de Catalonia Sacra (i Dertosa Sacra, la denominació que rep al bisbat de Tortosa) inclouen conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, bé sigui perquè no s’ofereixen regularment, bé sigui per la rellevància dels ponents. A més d’aquest actes repartits al llarg de l’any, també es proposen activitats centrades en béns patrimonials que han estat recentment restaurats i investigats, com les pintures gòtiques de Santa Maria del Bruc o la taula de la Pentecosta de la Catedral de Vic. També s’inclou activitats centrades en actes culturals d’arrel religiosa com la passió d’Ulldecona, que celebra el seu 65è aniversari, la festa de Sant Medir de Barcelona, la processó dels Dolors de Peralada, el cicle «Músiques del retaule» de Vilanova i la Geltrú i la processó del Carme que es fa cada any al port de Barcelona.

Com a novetat, Catalonia Sacra aprofitarà períodes com Setmana Santa o l’estiu per proposar, a través de la seva web, activitats que el visitant pot fer per lliure.

Catalonia Sacra, Francesc Pardo, Esteve Camps, agenda, Tarraconense, Cultura i art, Sagrada Família

(Jordi Llisterri-CR)Per Catalunya Religió. Dij, 21/02/2019(Dani Font)

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: