Acostar els salms

Entrevista al Pare Hilari Raguer, autor del llibre «Els Salms presentats per Hilari Raguer»

Per què són tan importants els salms?

Els salms són eterns, divins i alhora humans. Com diu un autor jueu modern “tots naixem amb aquest llibre a les entranyes” perquè hi respiren tots els sentiments que fan bategar el cor de l’home: la joia i la tristesa, la petició i l’agraïment, l’esperança i la desesperació, la il·lusió i fins i tot la ràbia. Ens agafen pels nostres pitjors sentiments i ens converteixen als millors.

Creu que s’hauria de recuperar el seu ús?

Sí. Primitivament formaven part de la catequesi elemental, perquè la participació en la pregària de l’Església -l’Eucaristia i també la Litúrgia de les Hores, que és cosa de tot el poble- demana saber-se de memòria els salms més importants i estar familiaritzat amb tots els altres. Aprenem les cançons de moda i no hauríem d’aprendre els salms?

Per què diu que el Llibre dels Salms és un dels millors llibres de tota La Bíblia?

Tota La Bíblia és plena de pregàries, però el Llibre dels Salms és només de pregàries. Com diu sant Agustí “perquè l’home pogués lloar Déu dignament, Déu es va lloar ell mateix. Això en un home seria vanitat però en Déu és misericòrdia”. En aquest llibre, Déu ens posa al cor i als llavis les millors paraules per al qui vol lloar-lo, demanar-li alguna cosa o agrair-la o, simplement, desfogar-se i, com deia Anna, la mare de Samuel, “abocar el cor davant Déu”.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 31 de març

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: