SETMANA DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS DE BESALÚ

Divendres de Dolors de la Mare de Déu

L’Etern Pare pateix misteriosament veient el seu Fill patir agonitzant i sentint-se a l’infern després d’un mur negre del seu Déu estimat sense límits, que l’ha abandonat, és el seu infern; l’Esperit Sant, Espós de Maria per l’ombra ha estat concebut l’Amor de tots dos i el Fill d’ella, pateix, sent eternament feliç, tan misteriosament que ens resulta abisme insondable. El Fill pateix física i espiritualment, ens resulta curt el llenguatge per expressar-ho, i nosaltres, pobres pigmeus, ens hem creat una Església sense misteri, una Església a la nostra mida, una Església supermercat, que ens proveeix de l’espiritual i també pretesament, en concrets sectors, del que és material, sense entreveure més horitzó que les necessitats terrenals que pretenen solucionar venent el Vaticà, sense tenir en compte que Jesús només una vegada va multiplicar els pans i que va deixar dit que els pobres sempre els tindreu amb vosaltres i que hi ha una altra pobreses que són més substancials; i volem i prediquem una església que no compti amb el sofriment ni amb la creu i volem mantenir-nos i ens mantenim passius esperant que ens ho donin tot fet sense acostar les nostres espatlles a la feina del cultiu de l’home interior i sempre alertes per observar i criticar quan no som capaços d’aixecar ni una ànima del pecat, ni d’corregir un gram de supèrbia o d’avarícia propis, o de vèncer un àtom per intolerància i falta de la virtut de la paciència, ¿s’escolten molts discursos i s’escriuen molt articles que ens parlin de virtuts i de vicis i de pecats ?.

El Pare pateix, el Fill pateix extraordinàriament l’Esperit pateix misteriosament, Maria pateix extraordinàriament veient el samarità, la humanitat, caiguda i nosaltres estem esperant que ells portin la càrrega i ens treguin les castanyes del foc sense tocar nosaltres ni amb la punta del dit la part de la nostra creu que configura el misteri de l’Església i que és la nostra vocació de santedat. La Verge dels Dolors ens ajudi a despertar de la letargia ja bregar mar endins, com va morir demanant-nos Joan Pau II que sí va saber carregar amb la seva creu fins a la mort, submergint al món en el coneixement de la Creu i de l’amor de la Verge dels dolors, tant més exaltada en els seus gloriosos dolors, com més abundants, amargs i angoixants, la van turmentar.

Beneïda Vós, Reina dels Màrtirs!!! Unint-vos a la Passió de Crist, heu esdevingut la nostra Mare, signe d’esperança en el nostre camí.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: