LA CATEDRAL DE NOTRE DAME

La part més alta del temple és la fletxa del centre de 96 metres d’altura. Les dues torres laterals mesuren 69 metres mentre que el sostre té una alçada de 43 metres. La longitud total de l’immoble és de 128 metres per 12 d’ample. La façana occidental té una amplada de 40 metres amb una superfície total de 4.800 metres quadrats.

L’emblemàtica Catedral de Notre Dame (Nostra Senyora), que va patir un terrible incendi aquest 15 d’abril, és considerada una obra mestra de l’arquitectura gòtica i una destinació obligatori per als turistes que visiten la ciutat de París, a França.

Aquí un recompte de per què és tan important aquesta catedral per al món.

Patrimoni de la humanitat

La catedral va ser designada «Patrimoni de la Humanitat» per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) el 1991

És el temple més visitat d’Europa

Rep l’any prop de 13 milions de persones provinents de tot el món (una mitjana anual de més de 30.000 persones al dia). En els dies de més afluència pot albergar fins a 50.000 pelegrins i visitants. L’entrada és gratuïta

Ha estat escenari d’esdeveniments històrics

Al recinte van ocórrer esdeveniments històrics com la coronació d’Enrique VI d’Anglaterra en 1429 i la de Napoleó Bonaparte a 1804. A més, en aquesta catedral va ser beatificada Joana d’Arc a 1909.

La seva construcció va prendre més de 180 anys

La construcció de Notre Dame a la Île de la Vaig citar, una petita illa al centre de París envoltada per les aigües del riu Sena va durar 182 anys. Va començar en el 1163 i es va concloure en el 1345.

En el lloc on està ubicada va existir abans una catedral romànica. Allà mateix va ser edificada la primera església cristiana de París, la Basílica de Sant-Etienne, al voltant de l’any 528.

L’edifici posseeix grans dimensions

La part més alta del temple és la fletxa del centre de 96 metres d’altura. Les dues torres laterals mesuren 69 metres mentre que el sostre té una alçada de 43 metres. La longitud total de l’immoble és de 128 metres per 12 d’ample. La façana occidental té una amplada de 40 metres amb una superfície total de 4.800 metres quadrats.

En el seu interior es troba la Corona d’Espines que hauria usat Jesús

La corona d’espines que hauria usat Jesús és una de les relíquies més importants de la cristiandat i es troba a la Catedral de Notre-Dame, juntament amb un tros de la Creu i un clau de la Passió.

És escenari d’una famosa novel·la de Victor Hugo

La catedral també és escenari de la famosa novel·la de Victor Hugo «La nostra Senyora de París», que va ser publicada en 1831. El llibre explica la història de Cuasimodo, que s’enamora d’una gitana de nom Esmeralda. L’èxit de la novel·la va provocar una seriosa consciència del valor d’aquest recinte.

Té un dels òrgans més prestigiosos del món

L’òrgan principal de la catedral és un destacat instrument obra d’Aristide Cavaillé-Coll, un dels fabricants d’òrgans més importants del segle XIX. L’instrument té cinc teclats de 56 notes, un pedal de 32 notes, 109 jocs, 111 registres i 7.374 tubs.

Conté obres d’art invaluables

En el seu interior jeuen obres mestres com «La visitació» de Jean Jouvenet de 1716 i «Sant Tomàs d’Aquino, font de la saviesa» per Antoine Nicolas, de 1648, entre les més emblemàtiques.

El seu sostre estava ple d’abelles

Segons el lloc oficial de la Catedral de Notre Dame, a la primavera de 2013 es va formar un rusc al sostre de la sagristia. Des de llavors, el temple està associat amb la preservació de la biodiversitat i té com vull recordar la bellesa de la Creació i la responsabilitat de l’home sobre la natura.

LA GRAN PERDUA DE LA CATEDRAL DE NOTRE DAME

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: