Fra Salvador: «Venir a Terra Santa hauria de ser per a tot cristià un compromís amb la pròpia fe»


Fra Salvador Roses Flors és un frare provinent de Mèxic que actualment viu a la fraternitat franciscana que custodia el Sant Sepulcre de Jerusalem. A més, realitza guies a les peregrinacions provinents de diferents llocs que arriben a Terra Santa, com ara les que organitza CARF (Centre Acadèmic Romà Fundació).

Aquest religiós explica per què és important pelegrinar a la terra on va néixer, va viure, va morir i va ressuscitar Jesús. D'aquesta manera, assegura que "Jerusalem és el cor de la Terra Santa, la síntesi de l'acció de Déu pel bé de tota la humanitat".

Citant a Sant Joan Pau II afegeix aquest franciscà: "Quants records, quantes imatges, quanta passió i quina gran misteri tanca la paraula" Jerusalem "! Per a nosaltres, els cristians, representa el punt geogràfic de la unió de Déu amb els homes, de l'eternitat i la història ".


Resultat d'imatge de sant sepulcre


Per això, fra Salvador confirma que "aquesta emoció ha estat sempre present en els cors de milions de pelegrins que al llarg dels segles d'història de cristianisme han satisfet el seu gran desig: ser testimonis de que allò que existia des del principi, el verb de vida, del qual han sentit tant en la seva pàtria, aquí a Terra Santa l'han pogut escoltar, ho han pogut veure amb els seus propis ulls, l'han pogut contemplar i palpar amb les seves mans ".

D'aquesta manera, el religiós considera que "venir a Terra Santa hauria de ser per a tot cristià, almenys una vegada a la vida, no tant una obligació, sinó un compromís amb la pròpia fe".

"Un pelegrinatge als Sants Llocs hauria de ser com aquest homenatge que cada fill rendeix a la seva mare només pel fet que ella ens va donar la vida, un homenatge d'agraïment. Venir a Natzaret, a Betlem, a Jerusalem és venir a donar gràcies a aquest Déu que per amor es va fer home i que va donar la seva vida per a la nostra salvació. És, en poques paraules, un acte de fe, que alimenta la nostra caritat i ens manté en l'esperança ", afegeix.

Com un membre més de l'Ordre dels Germans Menors (franciscans) que "vivint a Terra Santa, custodiem, estudiem i fem acollidors els Llocs que són l'origen de la fe cristiana i, vivint en ells, vam anunciar les meravelles de l'amor que l'Altíssim, Omnipotent i Bon Senyor AQUÍ voler fer-se home com nosaltres per a la salvació de tot el gènere humà, us convido a casa nostra, la casa de tots: la Terra Santa ".

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: