ESCRIT DEL BLOC Dimars 21 de Gener 2020

QUE EN PODEM DIR DE LA CONVIVÈNCIA !!

Les ganes de restar sols “ per sempre” després d’una discussió, la critica injusta del qui pensa de manera diferent, la melangia de la incomprensió, la decepció que em provoquen

els altres i la revenga que brolla espontània en el moment inesperat i oportú, son una prova experimental de las dificultats per a conviure. I alhora, la crida a un veritable “estar-amb-els-altres”

La convivència implica diverses actituds: acceptació dels propis límits i de la manera de ser dels altres, respecte cordial de la llibertat aliena i establiment d’un diàleg sincer. Dialogar suposa considerar els assumptes, escoltar les raons, admetre la veritat i saber perdre.

Es impensable una convivència sense esculls. Les tensions són inherents a l’existència. Sabent això, els conflictes han de ser rebuts amb una dosi d’humor i exempts de tragèdia. La simpatia per cada perdona ha de procurar la paciència, la comprensió i l’acció eficaç que permeten avançar. L’amor al germà és sempre el factor determinant de la nostra conducta.

Davant el conflicte imperi, sovint, el ressentiment i el tancament. En realitat les dificultats de la convivència hauríem de ser estímul per a superar-se.

També jo sóc causa de conflicte. Per això haig d’examinar-me i, si és necessari, demanar i concedir el perdó.

Pel que fa a la vida de família obrim uns interrogants: Com és la meva convivència familiar? Se discutir obertament i lleal? Si perdo, faig mala cara molts dies?

Desde la perspectiva de la vida social hom podria preguntar-se: Només la pròpia visió es la junta? Desprestigi o als que no pensen com jo? Discuteixo amb recel i prevenció ? Ataco les persones i no les raons? Comprenc els esdeveniments en la seva veritable dimensió? En nom de la defensa de la veritat, em defenso a mi mateix? Em deixo portar només del sentiment a l’hora de judicar les persones?

Si sóc educador, pare o mestre, amb les meves actituds, sóc forjador d’una veritable convivència?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: