ESCRIT DEL BLOC de Gener 2020

QUE ES SER BONA PERSONA

Ser bona persona consisteix a ser capaç de relacionar-se amb amor amb els altres, en ser honesta, generosa, sincera, solidària, sensible, i amb capacitat per a l’empatia.

Ser bona persona és trabajartelo per evitar que el teu comportament faci mal als altres.

Ser bona persona és tenir capacitat per a l’autocrítica, per poder conèixer-te millor i canviar tot el que hagis de canviar en tu, per no ser egoista, per no aprofitar-te dels altres.

Les bones persones l’hi treballen per tractar bé a la gent coneguda ia la desconeguda, per aportar a el bé comú ia la transformació social, per compartir coneixements i recursos, per a col·laborar en la construcció d’un món millor, per tenir cura i ser cuidada pels altres.

Ser bona persona és difícil en una estructura violenta basada en l’opressió i en l’explotació, però és qüestió de treballar-individual i col·lectivament: necessitem recuperar la confiança en la condició humana per contagiar-nos els uns als altres, per posar-nos tots generosos, per deixar de batallar entre nosaltres, per sacsejar-la indiferència.

Hem de recuperar la sensibilitat que ens permeti lluitar contra les injustícies i el sofriment de tants milions de persones al món.

Ser bona persona no hauria de ser una moda, sinó una ètica que puguem posar en pràctica en el dia a dia i canviï la nostra forma de relacionar-nos i d’organitzar-nos, que ens serveixi perquè ens vagi bé a tots, no només uns pocs.

Les bones persones hi són, al teu voltant, i les veus diàriament al teu barri, al teu poble, i en els espais de resistència a l’capitalisme ia el patriarcat, treballant en equip per fer d’aquest un món més humà en el qual capiguem tots i totes.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: