ESCRIT DEL BLOCDimarts 9 de Gener 2021

1 Pare nostre, que esteu en el Cel

Amb el Pare Nostre, Jesucrist ens ensenya a adreçar-nos a Déu com a Pare. És la pregària filial per excel·lència.

1-3 Jesús ens ensenya a adreçar-nos a Déu com a Pare

Amb el Pare Nostre, Jesucrist ens ensenya a adreçar-nos a Déu com a Pare: «Pregar a el Pare és entrar en el seu misteri, tal com Ell és, i tal com el Fill ens l’ha revelat:” L’expressió Déu Pare no havia estat revelada mai a ningú. Quan Moisès va preguntar a Déu qui era Ell, va sentir un altre nom. A nosaltres aquest nom ens ha estat revelat en el Fill, perquè aquest nom implica el nou nom del Pare.

A l’ensenyar el Pare Nostre, Jesús descobreix també als seus deixebles que ells han estat fet partícips de la seva condició de Fill: «Mitjançant la Revelació d’aquesta oració, els deixebles descobreixen una especial participació d’ells en la filiació divina, de la qual Sant Joan dirà en el Pròleg del seu Evangeli: “a quants l’han acollit (és a dir, a quants han acollit a l’Verb fet carn), Jesús ha donat el poder d’arribar a ser fills de Déu” (Jn 1, 12). Per això, amb raó resen segons el seu ensenyament: Pare Nostre »

Jesucrist sempre distingeix entre «Pare meu» i «Pare vostre». De fet, quan Ell diu mai diu «Pare nostre». Això mostra que la seva relació amb Déu és totalment singular: és una relació seva i de ningú més.

Amb la pregària del Pare Nostre, Jesús vol fer conscients als seus deixebles de la seva condició de fills de Déu, indicant a el mateix temps la diferència que hi ha entre la seva filiació natural i la nostra filiació divina adoptiva, rebuda com a do gratuït de Déu.

La pregària del cristià és l’oració d’un fill de Déu que es dirigeix al seu Pare Déu amb confiança filial, la qual «s’expressa en les litúrgies d’Orient i d’Occident amb la bella paraula, típicament cristiana:” parrhesia “, simplicitat sense desviació, consciència filial, seguretat alegre, audàcia humil, certesa de ser estimat.

El vocable “parrhesia” indica originalment el privilegi de la llibertat de paraula del ciutadà grec en les assemblees populars, i va ser adoptat pels Pares de l’Església per expressar el comportament filial del cristià davant el seu Pare Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s