ESCRIT DEL BLOCDimecres 10 de Febrer 2021

Pare nostre, que esteu en el Cel

2-3 Filiació divina i fraternitat cristiana

A l’anomenar Déu Pare Nostre, reconeixem que la filiació divina ens uneix a Crist, «primer d’una multitud germans» , per mitjà d’una veritable fraternitat sobrenatural. L’Església és aquesta nova comunió de Déu i dels homes.

Per això, la santedat cristiana, tot i ser personal i individual, mai és individualista o egocèntrica: «Si recitem en veritat el” Pare Nostre “, vam sortir de l’individualisme, perquè d’ell ens allibera l’Amor que rebem.

L’adjectiu “nostre” al començament de l’Oració del Senyor, així com el “nosaltres” de les quatre últimes peticions no és exclusiu de ningú. Perquè es digui en veritat hem de superar les nostres divisions i els conflictes entre nosaltres.

La fraternitat que estableix la filiació divina s’estén també a tots nosaltres els homes i dones, perquè en certa manera tots sóm fills de Déu -criatures seves- i estem cridats a la santedat: «No hi ha més que una raça a la terra: la raça dels fills de Déu » Per això, nosaltres els cristiàns hem de sentir-nos solidaris en la tasca de conduir tota la humanitat cap a Déu.

La filiació divina ens impulsa a l’apostolat, que és una manifestació necessària de filiació i de fraternitat: «Pensa en els altres -abans que res, en els quals són al teu costat- com en el que són: fills de Déu, amb tota la dignitat d’aquest títol meravellós. Hem de portar-nos com a fills de Déu amb els fills de Déu: el nostre ha de ser un amor sacrificat, diari, fet de mil petits detalls de comprensió, de sacrifici silenciós, de lliurament que no es nota »

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s