PARAULA DE DÉUDimecres 10 de Febrer 2021

Marc 7,14-23

Jesús cridà la gent i els deia:

– Escolteu-me tots i enteneu-ho bé: No hi ha res del que entra a l’home des de fora que el pugui fer impur; només allò que surt de l’home el fa impur.

Quan deixà la gent i entrà a casa, els seus deixebles li van preguntar què volia dir aquell proverbi. Jesús els respongué:

– ¿També vosaltres sou incapaços d’entendre-ho? ¿No compreneu que tot allò que entra a l’home des de fora no el pot fer impur, perquè no li va al cor, sinó al ventre, i acaba fora del cos?

D’aquesta manera declarava purs tots els aliments.

I va afegir:

– Només allò que surt de l’home el fa impur. Perquè de dintre el cor de l’home surten les intencions dolentes que el porten a relacions il·legítimes, robatoris, assassinats, adulteris, avarícies, maldats, trampes, llibertinatge, enveges, injúries, arrogància, insensatesa. Tot això dolent surt de dintre i fa impur l’home.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• De sempre, els mestres espirituals han parlat de la necessitat d’adquirir la puresa de cor, o la rectitud d’intenció, com d’una urgència per a tothom qui vulgui seguir Jesús. No resulta gens fàcil aconseguir-la o viure-la. El profeta Jeremies s’exclamava: que n’és, de tortuós, el cor de l’home… Només Déu el pot conèixer. Per tant, ni tan sols nosaltres mateixos… També els antics Pares del Desert parlaven de la necessitat d’exercir la “cardiognòsia”, és a dir, el coneixement del cor. És en el cor de la persona on s’hi juga tot. En el cor de la persona humana hi arrela tot el que pot fer la vida més digna de ser viscuda o el que la pot arruïnar. Ja és ben expressiva la manera de parlar de Jesús: el que ve de fora no va al cor, sinó al ventre, per a tornar a sortir del cos… És allò que surt de dins del cor de l’home el que el pot contaminar. Per això és important maldar perquè en surtin coses ben diferents de les que diu Jesús a l’evangeli… Ignasi ens parla de l’ ”examen de consciència”. Aquesta pràctica va molt més enllà d’una ocupació solipsista amb les nostres misèries… o amb els nostres mèrits. Pretén, més aviat, fer que els batecs del nostre cor “sintonitzin” amb els batecs del Cor de Déu. I això vol dir caminar sempre a la Seva Presència. Així podrem viure en l’agraïment, en la lucidesa i en la disponibilitat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s