PARAULA DE DÉUDijous 11 de Febrer 2021

Marc 7,24-30

Jesús arribà al territori de Tir. Va entrar en una casa i no volia que ningú ho sabés, però no pogué passar desapercebut. De seguida va sentir parlar d’ell una dona que tenia una filla posseïda d’un esperit maligne, i vingué a prosternar-se als seus peus. La dona, que era pagana, sirofenícia d’origen, pregava a Jesús que tragués de la seva filla el dimoni. Ell li va dir:

–Deixa que primer s’alimentin els fills. No està bé de prendre el pa dels fills i tirar-lo als gossets.

Ella li respon:

–Senyor, també els gossets, sota la taula, mengen les engrunes que els fills deixen caure.

Llavors Jesús li digué:

–Ja que has respost així, vés, que el dimoni ja ha sortit de la teva filla.

Ella se’n va anar a casa seva i trobà la nena estirada al llit. El dimoni l’havia deixada.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La comunitat que escolta el relat sobre Jesús, té un origen no estrictament jueu, però viu el conflicte amb la confrontació dels jueus, que no conceben que Jesús es manifesti també en grups no pertanyents al pobles escollit. La primera (i rotunda) negativa de Jesús l’hem de llegir en aquesta clau.

• Però observem la gran perseverança de la dona, que insisteix en la seva demanda i no accepta un no per resposta. I és la insistència de la seva fe la que convenç Jesús.

• El que expressa aquest passatge és la possibilitat de l’acció salvadora (i sanadora) de Déu en entorns no específicament jueus: ara no és la procedència genètica o de pertinença la que mostra l’elecció al Poble, sinó que és la fe i la creença en el poder transformador de Jesús.

• És així d’autèntica la nostra fe?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s