PARAULA DE DÉUDissabte 13 de Febrer 2021

Marc 8,1-10

Aquells dies, hi tornava a haver una gran gentada i no tenien res per a menjar. Jesús va cridar els deixebles i els digué:

–Sento una gran compassió per aquesta gent, perquè ja fa tres dies que no es mouen d’aquí amb mi i no tenen res per a menjar. Si els faig anar dejuns a casa seva, defalliran pel camí; n’hi ha que han vingut de lluny.

Els deixebles li preguntaren:

–D’on es podria treure el pa per a alimentar-los aquí, en un lloc despoblat?

Jesús els preguntà:

–Quants pans teniu?

Ells li respongueren:

–Set.

Llavors Jesús va manar que la gent s’assegués a terra, prengué els set pans, digué l’acció de gràcies, els partí i en donava als seus deixebles perquè en servissin a la gent; i així ho van fer. Tenien a més uns quants peixets, i Jesús, després de beneir-los, digué que també els servissin. La gent en va menjar i quedaren saciats. Després van recollir set paneres dels bocins que havien sobrat. Eren unes quatre mil persones.

Jesús els va acomiadar, va pujar a la barca amb els seus deixebles i se n’anà a la regió de Dalmanuta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En l’evangeli d’avui ens trobem de nou en una situació així. Totes les persones que s’havien apropat a escoltar-lo, a estar amb Ell i a sentir les paraules de consol que els havia dit, ara estaven fràgils i en dejú. Segurament hagués estat més fàcil desentendre’s, i dir, “jo ja he fet la meva predicació, ara cadascú a casa seva”.

• Però les paraules que ha pronunciat haguessin estat buides sense la compassió que mostra cap els seus cossos. El pa que els reparteix i comparteix a partir d’unes reserves minses, és la confirmació física, palpable, del missatge que ha vingut a portar de part del Pare.

• A nosaltres ens cal recuperar aquesta dimensió física i corporal de l’evangeli de Jesús. És la que més costa perquè de la pobresa, de la malaltia i de la debilitat n’acostumem a fugir, com si no formés part del missatge, com si fos una incomoditat per les nostres aspiracions de “pau” espiritual. Contínuament però la compassió de Jesús surt d’aquesta comoditat empenyent-nos també a ser compassius amb els altres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s