PARAULA DE DÉUDiumenge 14 de Febrer 2021

Marc 1, 40-45

Un leprós vingué a trobar Jesús i, agenollat, li suplicava:

– Si vols, em pots purificar.

Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:

– Ho vull, queda pur.

A l’instant li desaparegué la lepra i quedà pur. Tot seguit Jesús el va fer marxar, després d’advertir-lo severament. Li digué:

– Vigila de no dir res a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i ofereix per la teva purificació el que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.

Però ell, així que se n’anà, començà de pregonar la nova i escampar-la pertot arreu, de manera que Jesús ja no podia entrar obertament en cap població, sinó que es quedava a fora, en llocs despoblats. Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui es celebren eleccions al nostre país. Podem pregar per la nostra societat i demanar que el govern que surti elegit, tingui cura, i treballi per aconseguir la dignitat de totes les persones.

• La vida digna només és possible allà on ens sentim acollits i acceptats.

• Són les nostres lleis, les nostres institucions, les nostres ideologies i comportaments, el que provoca l’exclusió. I només gestos d’amor, de compassió i de misericòrdia aconsegueixen recuperar el marginat, l’exclòs. A més, fisiològicament està comprovat que acostar-se a l’altre i donar-li la mà alleuja el seu dolor.

• Quan una persona experimenta una acollida, se sent escoltada; en aquesta cruïlla, pot iniciar-se un procés d’acompanyament i de reinserció que li retorna la dignitat. Això acaba de vegades en agraïment. Aquest agraïment pot ser cap a algú o cap a la divinitat.

• La lloança brolla quan la persona descobreix el «do de Déu» i comença a experimentar la vida de manera absolutament diferent.

• Cadascun de nosaltres hem percebut en algun moment de la nostra vida aquesta realitat.

• Ara, puc contemplar com Jesús capta l’escena, es compadeix, s’acosta i acaricia l’exclòs. Les seves paraules i gestos propicien el procés de curació.

• És una manera d’obrar que està al nostre abast.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s