ESCRIT DEL BLOCDilluns 15 de Febrer 2021

1-3 El Catecisme

El Catecisme és un manual oficial de l’Església, amb el que la gent que està disposada a creure pot conèixer la fe compromesa de l’Església. “Catequesi” (de el grec kat’echein = dirigir, ensenyar) ha estat cridada des de temps antics la introducció a la fe. El fet que l’Església tingui un càrrec d’ensenyament prové d’una instrucció de Jesús als apòstols (avui: el Papa, els bisbes). Amb l’ajuda de l’Esperit Sant, han d’ensenyar i sostenir “el que la Paraula de Déu escrita o transmesa conté i presenta l’Església com a revelada per Déu per creure”. (I. Concili Vaticà). L’església pot ensenyar de manera ferma tant en qüestions de fe com de moral i pot exigir als creients l’anomenada “obediència a la fe” per aquest ensenyament. La paraula dogma (d’el grec dokein = brillar) s’utilitza per descriure una doctrina de fe de l’Església revelada per Déu, que va ser emesa abans de la mort de l’últim apòstol, és considerada irrevocable per l’Església i és requerida per tota l’Església per creure. Un catòlic que rebutja públicament un dogma de l’església és un heretge. Qualsevol que, com batejat, rebutja la fe sencera de l’Església és un apostatat. Tots dos ja no estan en comunió amb l’església – es diu que estan excomunicats.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s