ESCRIT DEL BLOCDivendres 19 de Febrer 2021

1-2Què és la Quaresma?

1-2Què és la Quaresma?

La Quaresma és el temps litúrgic de conversió, que marca l’Església per preparar-nos a la gran festa de la Pasqua. És temps per penedir-nos dels nostres pecats i de canviar alguna cosa de nosaltres per ser millors i poder viure més a prop de Crist.

La Quaresma dura 40 dies; comença el Dimecres de Cendra i acaba abans de la Missa del Sopar de el Senyor del Dijous Sant. Al llarg d’aquest temps, sobretot en la litúrgia de diumenge, fem un esforç per recuperar el ritme i estil de veritables creients que hem de viure com a fills de Déu.

El color litúrgic d’aquest temps és el morat que significa dol i penitència. És un temps de reflexió, de penitència, de conversió espiritual; temps de preparació al misteri pasqual.

En la Quaresma, Crist ens convida a canviar de vida. L’Església ens convida a viure la Quaresma com un camí cap a Jesucrist, escoltant la Paraula de Déu, pregant, compartint amb el proïsme i fent obres bones. Ens convida a viure una sèrie d’actituds cristianes que ens ajuden a semblar-nos més a Jesucrist, ja que per acció del nostre pecat, ens allunyem més de Déu.

Per això, la Quaresma és el temps del perdó i de la reconciliació fraterna. Cada dia, durant tota la vida, hem de llançar dels nostres cors l’odi, la rancúnia, l’enveja, la gelosia que s’oposen al nostre amor a Déu i als germans. En Quaresma, aprenem a conèixer i apreciar la Creu de Jesús. Amb això aprenem també a prendre la nostra creu amb alegria per arribar a la glòria de la resurrecció.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s