ESCRIT DEL BLOCDissabte 20 de Febrer 2021

2-2Què és la Quaresma?

2-2Què és la Quaresma?

40 dies

La durada de la Quaresma està basada en el símbol del nombre quaranta en la Bíblia. En aquesta, es parla dels quaranta dies de el diluvi, dels quaranta anys de la marxa de el poble jueu pel desert, dels quaranta dies de Moisès i d’Elies a la muntanya, dels quaranta dies que va passar Jesús al desert abans de començar la seva vida pública, dels 400 anys que va durar l’estada dels jueus a Egipte.

En la Bíblia, el número quatre simbolitza l’univers material, seguit de zeros significa el temps de la nostra vida a la terra, seguit de proves i dificultats.

La pràctica de la Quaresma data des del segle IV, quan es dona la tendència a constituir-la en temps de penitència i de renovació per a tota l’Església, amb la pràctica del dejuni i de l’abstinència. Conservada amb força vigor, al menys al principi, a les esglésies d’orient, la pràctica penitencial de la Quaresma ha estat cada vegada més alleugerida en occident, però ha d’observar-un esperit penitencial i de conversió.

Pere Codina Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s