PARAULA DE DÉUDissabte 20 de Febrer 2021

Lluc 5,27-32

Jesús va veure un publicà que es deia Leví, assegut al lloc de recaptació d’impostos, i li digué:

–Segueix-me.

Ell ho deixà tot, s’aixecà i es posà a seguir-lo.

Després Leví va preparar un gran banquet en honor de Jesús a casa seva, i molts publicans i altra gent eren a taula amb ells. Els fariseus i els seus mestres de la Llei ho retreien als deixebles de Jesús i els deien:

–Per què mengeu i beveu amb els publicans i els pecadors?

Jesús els respongué:

–El metge, no el necessiten els qui estan sans, sinó els qui estan malalts. No he vingut a cridar els justos a convertir-se, sinó els pecadors.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• 1) Dins aquesta primera setmana de Quaresma tenim unes paraules que ens parlen a nosaltres, pecadors, persones fràgils, que ens equivoquem… i ho fa no per culpabilitzar-nos sinó per recordar-nos amb tendresa que és justament en la nostra condició de ‘malalts’ que el Senyor ens crida i compta amb nosaltres.

• Puc repetir-me avui, en l’estona de pregària, i durant el dia, aquesta frase: “El metge, no el necessiten els qui estan bons, sinó els malalts. No he vingut a cridar els justos a convertir-se, sinó els pecadors”

• I puc veure que aquest temps de Quaresma pot ser per a mi un moment de trobada amb Jesús, el bon metge del meu cor…

• 2) Però Jesús no ha vingut només per donar-nos ‘la salut del cor’, o ‘la pau del cor’. Ell ens ha vingut a cridar a ser seguidors seus, per seguir els seus camins, per fer el bé com ell va fer, per portar vida al nostre entorn com ell va fer…

• Puc repetir-me també com a mantra en aquest dia aquestes paraules: “Li digué: «Vine amb mi». Ell ho deixà tot, s’aixecà i se n’anà amb Jesús”

• 3) Em puc preguntar, doncs, en aquesta quaresma: com em puc deixar fer, deixar guarir per Jesús; com puc veure què vol dir per a mi ‘aixecar-me’ i ‘anar amb Jesús’…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s