PARAULA DE DÉUDiumenge 21 de Febrer 2021

Marc 1,12-15

L’Esperit empenyé Jesús cap al desert. Hi va passar quaranta dies, temptat per Satanàs; s’estava entre els animals feréstecs, i els àngels el servien.

Després que Joan fou empresonat, Jesús anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu. Deia:

–S’ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en la bona nova.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Crec que per comentar l’evangeli d’avui, hem de començar per l’última frase: “convertiu-vos i creieu en l’evangeli”. Conversió vol dir redreçar el nostre camí com a cristians, tornar-lo a emprendre amb il·lusió; i tot això amb el rerefons de creure en l’evangeli, és a dir, en la bona nova que Déu és el Pare Bo, que ens espera amb els braços oberts i ens dóna la benvinguda a casa. La conversió quaresmal és el petit o no tan petit esforç per superar els obstacles i el desànim per arribar a la plena felicitat de la Pasqua, amb Jesús ressuscitat.

• I quins són aquests obstacles que ens cal superar? Doncs és el que en diem les temptacions: aquelles veus interiors que sovint sentim i que ens fan veure que uns altres camins, que s’aparten de l’evangeli, potser ens farien més feliços. I tots sentim aquestes veus; i també Jesús. Avui el text ens ho diu de forma resumida (“va anar al desert i va ser temptat”).

• Voldria fixar-me en una de les moltes temptacions, la que el Papa Francesc defineix d’aquesta manera: “a vegades sembla que hàgim perdut la joia de l’evangeli”. Aquesta reflexió ens obliga a plantejar-nos si de veritat l’evangeli ens fa feliços o bé si potser anem arrossegant els peus en el seguiment de Jesús, amb cares llargues. Déu no ens vol tristos; ens ve a portar un missatge de felicitat: “Feliços els…”. Germans: preguntem-nos amb sinceritat: Portem dintre el cor la bona nova de l’evangeli i en som portadors al nostre món? Tots necessitem esperança, sobre tot en aquest temps de pandèmia, en el que sembla que la por s’hagi apoderat dels nostres cors.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s