PARAULA DE DÉUDilluns 22 de Febrer 2021

Mateu 16,13-19

Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:

–Qui diu la gent que és el Fill de l’home?

Ells respongueren:

–Uns diuen que és Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, Jeremies o algun dels profetes.

Ell els pregunta:

–I vosaltres, qui dieu que sóc?

Simó Pere li respongué:

–Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.

Llavors Jesús li va dir:

–Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t’ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.

Alguns pensaments sobre el

passatge d’avui

Des del segle IV se celebra a Roma aquesta festa per significar que l’Església és edificada sobre l’apòstol. Sempre que penso en Pere em venen a la memòria els esdeveniments del vespre del dijous sant (Lc 22,31 ss). Després de sopar Jesús anuncia que Pere i els demés deixebles negaran que el coneixen; Pere no ho admet i diu que està disposat a anar amb ell a la presó i a la mort. Però Jesús li diu: “T’ho asseguro Pere, avui no cantarà el gall que no hagis negat tres vegades que em coneixes”. I així va ser: al cap d’un parell d’hores Pere és al pati del Gran Sacerdot i a la primera noieta que passa i li parla de Jesús li diu que no el coneix de res. I encara un parell de cops més. Llavors passa Jesús lligat de mans i es gira per mirar Pere. Jo no sé com va ser aquella mirada: no va ser condemnatòria; jo crec que va ser profundament comprensiva i molt trista en veure que el seu amic es posava a plorar, amb un plor amarg que va recordar tota la seva vida.

• Però aleshores va recordar que feia una estona, a l’hora de sopar el Mestre li havia dit: “quan et penedeixis, enforteix els teus germans”. Ara comença a entendre: ell és pecador com els altres; s’ha penedit i ja no tornarà a dir més: “encara que ells sí…jo no”. Ara els podrà ajudar en la fe dient-los que, malgrat tota la seva petitesa, el Senyor els segueix estimant, perquè ell ho ha experimentat. La mirada de Jesús ha transformat el Simó de la barca del llac de Galilea, en Cefes, la Pedra sobre la que el Senyor edificarà la seva Església. I la fortalesa d’aquesta Pedra ve de que es recolza en la Pedra angular que és el Crist.

• La fe de Pere i la dels apòstols i la de tots els seguidors de Jesús al llarg de la història, és la que farà que l’Església sigui una llar d’acollida de tota persona de bona voluntat, on hi trobaran l’autèntica esperança que neix de l’abraçada del Pare bo del cel que està desitjant la nostra arribada, l’arribada dels seus fills estimats.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s