ESCRIT DEL BLOCDimarts 23 de Febrer 2021

El significado oculto de “Shalom”

Quan Jacob va dir Shalom

Les tres lletres Hebrees de l’arrel, Shin-Lamed-Mem (ש.ל.מ), expressen el significat bàsic de la paraula Hebrea SHALOM. En Hebreu fem servir “shalom” per dir “hola” i fins i tot “Adéu”, però, en realitat el que fem és utilitzar una expressió antiga de Hebreu Bíblic

¿Es recorden de el somni de Jacob en el qual va veure àngels pujant i baixant per una escala? Ara bé, imaginin es a el jove Jacob, viatjant sol des de Beerxeba a Canaan cap Faran a Mesopotàmia, camí a la casa d’un oncle que mai havia vist. En el seu somni Déu li ha dit: “jo estic amb tu […] no et deixaré”. Jacob es desperta i formula un vot de confiança en Déu: “וְשַׁבְתִּי בְשָׁלוֹם אֶל בֵּית אָבִי” – “i si torno en pau a casa del meu pare” (Gènesi 28: 15,21). Anys més tard, Jacob va tornar a la Terra promesa ‘amb TOTA LA SEVA FAMÍLIA – Va tornar EN PAU!

SHALOM és una paraula que fem servir per expressar el nostre BENESTAR! En la teva primera classe, el professor et saludés: “Shalom, Ma Shelomja?”, Literalment “Com està la teva pau interna? A l’estudiar Hebreu Bíblic amb nosaltres, entendràs el veritable significat de les paraules Hebrees, ¡i d’aquesta manera estaràs en pau! Inscriu-te ara mateix, un curs nou està a punt d’iniciar.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s