PARAULA DE DÉUDimarts 23 de Febrer 2021

Mateu 6, 7-15

Jesús va dir als seus deixebles:

 Quan pregueu, no parleu per parlar, com fan els pagans: es pensen que amb la seva xerrameca es faran escoltar. No sigueu, doncs, com ells, que bé sap el vostre Pare de què teniu necessitat abans que li ho demaneu.

Vosaltres, pregueu així:

Pare nostre del cel,

santifica el teu nom,

vingui el teu Regne,

que es faci la teva voluntat

aquí a la terra com es fa en el cel.

Dóna’ns avui el nostre pa de cada dia;

perdona les nostres ofenses,

així com nosaltres perdonem els qui ens ofenen;

no permetis que caiguem en la temptació,

i allibera’ns del mal.

Perquè, si perdoneu als altres les seves faltes, el vostre Pare celestial també us perdonarà a vosaltres; però si no els les perdoneu, el vostre Pare no us perdonarà les vostres.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ho veig sovint al meu voltant, de ja fa temps, i em crida molt l’atenció; i és la necessitat que alguns tenen de lluir-se, de fer-se notar, de dir la seva, amb la convicció de posseir la veritat absoluta, tan segurs d’ells mateixos. Em perdonarà qui m’hagi de perdonar, però a aquestes persones, ni les escolto; tot i que en allò que diuen hi hagi coses que siguin veritat. La seva actitud els treu credibilitat.

• I per què parlo d’això davant l’Evangeli d’avui? Doncs per què a l’ensenyament de Jesús descobreixo l’actitud totalment contrària. Ell ens recomana una manera -LA manera- d’adreçar-nos a Déu, que lluny de protagonismes, ens convida a la humilitat més sincera i profunda.

• Adreçar-nos a Déu sabedors de que Ell és qui ho sap i ho pot tot. Adreçar-nos amb la humilitat de qui tot ho rep -el pa- i per això té tot per donar -també el perdó-, amb la fragilitat de qui ensopega i la petitesa de qui reconeix Qui és el gran (el Sant).

• No cal parlar per parlar, ni demostrar res a ningú -com si Déu no ens conegués prou-. Tan sols quatre mots sincers i un silenci ple de la nostra petitesa.

• Així, humil, aquesta pregària amara la nostra terra, la fecunda, la fa germinar i dona gra per a la sembra i pa per a menjar… tot complint el voler amorós de Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s