PARAULA DE DÉUDijous 25 de Febrer 2021

Mateu 7,7-12

Jesús va dir als seus deixebles:

Demaneu, i Déu us donarà; cerqueu, i trobareu; truqueu, i Déu us obrirà; perquè el qui demana, rep; el qui cerca, troba, i a qui truca, li obren. ¿Qui de vosaltres, si el seu fill li demana pa, li donarà una pedra? O bé, si li demana peix, li donarà una serp? Així, doncs, si vosaltres, que sou dolents, sabeu donar coses bones als vostres fills, molt més el vostre Pare del cel donarà coses bones als qui les hi demanen. Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús ens convida a demanar al Pare, utilitza l’imperatiu com a temps verbal per a donar força a la proposta i, ens assegura que si cerquem trobarem, si demanem ens donaran, si truquem ens obriran. Amb el pronom ens mostra que serà Ell per mitjà o amb l’ajuda d’altres que farà efectiva la resposta.

• Encara que el Pare sap el que necessitem, desitja que ens comuniquem amb Ell i li confiem les nostres peticions. Però ens cal, des del cor, demanar el què ens és necessari per a la tasca que ens té encomanada. Demanar per a rebre, omplir-nos i donar-ho de nou als altres, fent realitat la seva resposta en les seves vides.

• Nosaltres, que expressem l’estimació humanament, amb limitacions, mancances i faltes, intentem donar als fills el què creiem millor, el més convenient per les seves vides, sempre segons el nostre enteniment i criteri.

• El Pare ens dóna el millor, Ell què és esperit de donació, es complau donant-se. És el nucli de la seva existència compartir el seu amor amb els homes.

• Feu als altres el que voleu que us facin; quan ens vingui al pensament el què ens agradaria que ens fessin, ens obsequiessin, ens consolessin, ens acompanyessin, pensem a quina o quines persones conegudes o amb les què ens troben durant el dia, podem oferir el què hem desitjat i, en rebrem també nosaltres. Aquest és el pronom a què es refereix el Pare.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s