PARAULA DE DÉUDivendres 26 de Febrer 2021

Mateu 5,20-26

Jesús va dir als seus deixebles:

Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel. Ja sabeu que es va dir als antics: No matis, i el qui mati serà condemnat pel tribunal. Doncs jo us dic: El qui s’irriti amb el seu germà serà condemnat pel tribunal; el qui l’insulti serà condemnat pel Sanedrí, i el qui el maleeixi acabarà al foc de l’infern.

Per això, si en el moment de presentar la teva ofrena a l’altar, allí et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu, deixa allí mateix, davant l’altar, la teva ofrena i vés primer a fer les paus amb el teu germà; ja tornaràs després a presentar la teva ofrena. Afanya’t a arribar a un acord amb el qui et vol denunciar, mentre vas amb ell camí del tribunal, no sigui cas que et posi en mans del jutge, i el jutge en mans dels guardes, i et tanquin a la presó. T’ho asseguro: no en sortiràs que no hagis pagat fins l’últim cèntim.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El Senyor diu: no matis. Matar és truncar la vida d’un ésser humà. Matar és trencar la nostra relació amb Déu en allunyar-nos d’ell.

• Matar, és una acció que molt probablement no farem mai; però, ens sentim responsables de tantes vides arrencades, aniquilades, ofegades que ocorren cada dia en el món? Quantes vides creades per l’estimació del Pare són segades?

• Més al nostre abast està irritar-nos amb el germà, insultar-lo o maleir-lo; això és també matar-lo! No li prenem la vida, però li trepitgem la dignitat, menyspreem aquell ser creat com únic i meravellós als ulls de Déu! El reduïm al nostre enemic.

• Com podem acostar-nos a l’altar per oferir les nostres ofrenes de gratitud per l’amor creador, si abans l’hem menystingut en establir una relació amb l’ésser, que és la seva obra, tractant-lo com a diferent, com a oponent amb qui lluitar, a qui posar un plet, ignorar o menysprear?

• El Senyor dóna un missatge clar: primer ves a fer les paus amb el germà amb qui has trencat el lligam amb Déu; accepta’l, perdona’l, acull-lo, agraeix-lo… Si no presentem com a ofrena aquesta relació de germà, en què el Senyor ens atreu i se’ns fa present; quin sentit té que ens acostem i l’ofrena sols vingui de nosaltres mateixos?

• Les desavinences entre els homes generen un dolor que arrosseguem i paguem corroint l’ànima. Si ens acostem a Déu, sempre rebrem el perdó gratuïtament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s