ESCRIT DEL BLOCDilluns 1 de Març 2021

QUI ÉS JESÚS PER ALS JUEUS I

Els jueus creuen que Jesús sí que és el Messies. … Els jueus messiànics -una secta poc coneguda del judaisme- accepten a Jesús com el Messies -el enviat o ungit de Déu- però a diferència dels cristians, consideren que mai va venir a fundar una nova religió.

Judaisme. El terme judaisme es refereix a la religió, tradició i cultura del poble jueu. És la més antiga de les tres religions monoteistes, juntament amb el cristianisme i l’islam, originades al Pròxim Orient, anomenades «religions del Llibre» o «abrahàmiques». Compta amb el menor nombre de fidels entre elles.

Jesús de Natzaret va ser un predicador jueu que va viure al començament del segle I a les regions de Galilea i Judea, i va ser crucificat a Jerusalem entorn de l’any 30, sota el govern de Ponç Pilat.

Com a tal, és una pràctica jueva estesa restringir el ús de la paraula Adonai només durant la pregària. En la conversa, molts jueus criden a Déu HaShem, que és la paraula hebrea per a ‘el nom’ (apareix en Levitico 24:11).

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s