PARAULA DE DÉUDimarts 2 Març 2021

Mateu 23, 1-12

Jesús s’adreçà a la gent i als seus deixebles i digué:

–Els mestres de la Llei i els fariseus s’han assegut a la càtedra de Moisès. Feu i observeu tot el que us diguin, però no actueu com ells, perquè diuen i no fan. Preparen càrregues pesades i insuportables i les posen a les espatlles dels altres, però ells no volen ni moure-les amb el dit. En tot actuen per fer-se veure de la gent: s’eixamplen les filactèries i s’allarguen les borles del mantell; els agrada d’ocupar el primer lloc als banquets i els primers seients a les sinagogues, i que la gent els saludi a les places i els doni el títol de “rabí”, o sigui “mestre”.

»Però vosaltres no us feu dir “rabí”, perquè de mestre només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni doneu a ningú el nom de “pare” aquí a la terra, perquè de pare només en teniu un, que és el del cel; ni us feu dir “guies”, perquè de guia només en teniu un, que és el Crist. El més important d’entre vosaltres, que es faci el vostre servidor. El qui s’enalteixi serà humiliat, però el qui s’humiliï serà enaltit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Sembla que Jesús avui ens ha fet fer l’examen de consciència, perquè parlant dels mestres de la Llei i dels fariseus ens hi hem vist nosaltres. Pel sedàs del cor va passant aquest posar càrregues pesades, fer-se veure, ocupar els primers llocs, que la gent ens reverenciï, allò que fem per als germans, allò que fem davant dels germans i allò que esperem dels germans. Vet aquí l’examen d’avui en la pregària.

• Però Jesús sempre acaba donant el camí, mostra el que condueix a major servei de Déu, fa de pont entre Déu i la humanitat. Només un és Pare, només un. Com actuarà aquest Pare és com he d’actuar jo. I ens demana que acollim el servei i la humilitat. Tot allò que toqui fer transformem-ho en un servei, allà l’esperit de Déu ens hi vol trobar. Obrim-nos a la humilitat, adonem-nos de com es viu des d’una postura humil, d’obertura a la intimitat del món, deixem-lo que es mostri, prenem l’esperit cristià que s’aboca al vosaltres, sintonitzem la freqüència amb l’entorn i, a la vegada, amb l’horitzó. No oblidem tampoc el dolor de l’innocent, en les seves mil formes, seria oblidar-nos del Déu en nosaltres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s