ESCRIT DEL BLOCDivendres 5 de Març 2021

DÉU ÉS AMOR, NO INTERVÉ COM VOLDRÍEM. DE VEGADES, AIXÒ ENS FRUSTRA.

L’única vertadera escola, és la de la vida i la de l’amor viscut. Amb gran coherència, Déu no actua en el món responent a les nostres pregàries com si volgués satisfer el capricis d’un infant. De vegades, persones que passen un mal moment diuen: “Déu no respon a les meves súpliques, a les meves pregàries! Necessito un senyal palpable per no perdre la fe en ell”. Com diu la cançó: “Déu, on ets? Ets allà on t’amagues quan m’ho passo malament?…”·

Però, precisament perquè Déu és amor, no intervé com voldríem. De vegades, això ens frustra. És bo que hi reflexionem. Ell estima suficientment per no destorbar experiències que ens poden fer viure vertaderament la nostra humanitat! En la seva no-intervenció aparent, ell hi és infinitament present. Ens ofereix tot el seu Esperit d’Amor per fer front a les circumstàncies, comprendre-les i i treure’n el que ens pot ajudar a conèixer-nos millor i a descobrir les forces del nostre creixement. La seva resposta és real, és amor i acompanyament. Perquè ens estima de debò, no ens allibera de les dificultats que construeixen la nostra experiència; però, ens ofereix la seva ajuda per fer créixer el nostre cor, vivint-les en l’amor i la confiança. Així ens adonem que som forts i capaços de fer front a la vida i d’estimar més. És en aquesta expansió del cor que es troba la seva acció real. No hi ha cap màgia en la resposta de Déu; no fa teatre ni grans demostracions. Estima de tot cor i de debò, senzillament. Sap que l’única escola que ens pot construir i madurar fins arribar a la nostra edat de persona vertader-ament adulta i generosa, és la mateixa vida, per la química dels nostres èxits i dels nostres fracassos, i pels nostres propis esforços. Per això, com un Pare bo i raonable, no vol pas apartar-nos de la vida, però ens ofereix el seu Esperit i la seva presència constant, amarada d’amor.

Pere Codina Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s