ESCRIT DEL BLOCDissabte 6 Març 2021

La Verge va ser la primera cristiana

El primer cristià, quan el món encara no coneixia el misteri de la Redempció, va ser la jove i sorpresa Mare de Déu. El Angel li va revelar aquest dia el major misteri de la història del món, i Ella no podia sortir de la seva sorpresa. Ella !. Mare de Déu !. I en aquest mateix instant en què es van unir per sempre la Criatura i El seu Creador, va donar començament la major història d’Amor que mai va existir ni existirà: la història de Déu fet Home i lliurat per nosaltres.

Maria va ser aquell dia testimoni de la unió de l’home amb la Divinitat. Déu va fer seva Niu a la Criatura, i la Criatura es va transformar en la casa de Déu. Maria, que sempre havia tingut a l’Esperit Sant vivint a ple dins d’Ella, va tenir des d’aquest moment a l’Home-Déu creixent i prenent la seva humanitat, per caminar en la sendera de la Vida de Crist des de la primera fila, des del seu origen.

La Verge va ser la primer cristiana, la primera peça humana del Cos Místic de Crist. I va ser d’aquesta manera també punt de partida d’un altre prodigi de Déu: en la unió de Maria amb el Redemptor s’inicia el procés que culmina en el naixement de l’Església. La Dona Perfecta en l’amor i la humilitat va rebre en el seu si a Déu fet Home, i així va complir la missió que el mateix Déu li va confiar. D’aquesta manera va sorgir la Nova Jerusalem, el Nou Temple que anava a albergar el Sant dels Sants, Jesucrist, pels temps dels temps. ¡Maria és la Mare de l’Església !.

Quina perfecció !. Que meravellós és el Pla de Déu !. A la humil Natzaret, en aquesta petita i desconeguda dona es va formar, amb la intervenció de l’Esperit Sant, la major obra divina que el cel va llegar a l’home. En el mateix acte i en la presència de l’àngel Gabriel i de el cel tot, que admirat contemplava, es va encarnar Déu i es va fer home, i va sorgir el primer cristià. I aquest primer cristià va ser després elevat a la figura de mare de tots els homes, i mare de l’església.

Tot va ocórrer en aquest instant, en aquesta fracció de segon, a la Palestina de fa dos mil anys. L’antic poble de Déu i La seva temple van donar pas a el nou poble, el poble cristià, i a el nou temple, la santa església.

Mare de Déu, precursora de la nostra església, reina de el cel i de la terra, pont entre la divinitat i la criatura, intermediària amb la teva infinita gràcia els dons que ens facin ser dignes integrants de el poble de què el teu Fill és Cap, el teu pare és creador i el teu espòs és el buf que li dóna la vida.

Pere Codina i Gironella

lavidaenunbloc.com

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s