PARAULA DE DÉUDiumenge 7 de Març 2021

Joan 2, 13-25

Era a prop la Pasqua dels jueus, i Jesús va pujar a Jerusalem. En el recinte del temple va trobar els venedors de vedells, de moltons i de coloms, i els canvistes asseguts als seus llocs. Llavors es va fer un fuet de cordes i els tragué tots fora del temple, tant els moltons com els vedells. Va tirar per terra les monedes dels canvistes i els va abocar les taules; i digué als venedors de coloms:

– Traieu això d’aquí! No convertiu en mercat la casa del meu Pare!

Els seus deixebles recordaren allò que diu l’Escriptura: El zel del teu temple em consumeix.

Llavors els jueus el van interrogar:

– Amb quin senyal ens demostres que pots obrar així?

Jesús els contestà:

– Destruïu aquest santuari, i en tres dies l’aixecaré.

Els jueus replicaren:

– Aquest santuari ha estat construït en quaranta-sis anys, i tu el vols aixecar en tres dies?

Però ell es referia al santuari del seu cos. Per això, quan va ressuscitar d’entre els morts, els seus deixebles recordaren que havia dit això, i van creure en l’Escriptura i en la paraula de Jesús.

Mentre era a Jerusalem durant els dies de la festa de Pasqua, molts, veient els senyals prodigiosos que feia, van creure en el seu nom. Però Jesús no es fiava d’ells, perquè els coneixia tots i no necessitava que ningú li digués què són els homes: ell sabia prou què hi ha en el cor de cadascú.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’avui ens pot costar una mica d’entendre i fins i tot d’acceptar, perquè ens mostra un Jesús gairebé violent… Però cal recordar que, en realitat, Jesús va tenir poc de violent en realitat…: aquest és un gest profètic per expressar quelcom important (“no convertiu en mercat la casa del meu Pare”) i que té molta validesa… En efecte, puc veure avui: ¿no tinc jo mateix el perill de convertir la meva relació amb Déu en una ‘relació de transaccions’ més que la relació amb el Pare del cel que es manifesta com Pare-Mare de tots/es? i també ¿no tinc jo mateix el perill de convertir les relacions amb els altres -els meus germans- en una relació també ‘comercial’? Finalment puc recordar el que diu la segona lectura d’avui: “nosaltres prediquem un Messies crucificat” (1 Co 22-25)… Aquest ‘gest profètic’ de Jesús, doncs, veiem com no és un gest de força violenta, sinó que és l’avís de que aquesta comercialització, al que porta és a la veritable violència: el sacrifici i la mort del feble, del petit, del que no figura i queda fora dels ‘circuits comercials’… i també de qui ‘molesta’ i posa ‘el dit a la llaga’. Puc veure com puc actuar i pregar contra aquesta veritable violència que sovint va revestida de ‘legítims interessos comercials’… I com puc fer-ho en la mateixa realitat on jo visc i treballo. Que el Senyor ens doni encert i valentia per fer-ho.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s