PARAULA DE DÉUDimecres 9 de Març 2021

Mateu 18, 21-35

Pere va preguntar a Jesús:

-Senyor, quantes vegades hauré de perdonar al meu germà les ofenses que em faci? Set vegades?

Jesús li respon:

-No et dic set vegades, sinó setanta vegades set.

Per això passa amb el Regne del cel com amb un rei que volgué demanar comptes als seus subordinats. Tot just havia començat, quan li’n van portar un que li devia deu mil talents. Com que no tenia amb què pagar, aquell senyor va manar que, per a poder satisfer el deute, el venguessin com a esclau, amb la seva dona, els seus fills i tots els seus béns. Ell se li va llançar als peus i, prosternat, li deia:

-Tingues paciència amb mi i t’ho pagaré tot.

Llavors, compadit d’ell, el senyor deixà lliure aquell subordinat i li va perdonar el deute.

Quan aquell home sortia, va trobar un dels seus companys que tan sols li devia cent denaris. L’agafà i l’escanyava dient:

-Paga’m el que em deus.

El company se li va llançar als peus i li suplicava:

-Tingues paciència amb mi i ja t’ho pagaré.

Però ell s’hi va negar i el va fer tancar a la presó fins que pagués el deute.

Quan els altres companys van veure el que havia passat, els va saber molt de greu, i anaren a explicar-ho al seu senyor. Ell va fer cridar aquell home i li digué:

-Servidor dolent, quan vas suplicar-me, et vaig perdonar tot aquell deute. ¿No t’havies de compadir del teu company, com jo m’havia compadit de tu?

I, indignat, el va posar en mans dels botxins perquè el torturessin fins que hagués pagat tot el deute.

Igualment us tractarà el meu Pare celestial si cadascú no perdona de tot cor el seu germà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La meva paciència te la corda curta. Les ofenses repetides em provoquen la indignació. I la rancúnia que resta, em treu la pau.

• En el fons no és manca de paciència sinó d’amor. L’amor tot ho excusa, tot ho creu, tot ho espera, tot ho suporta. No hi amor verdader sense capacitat de perdó.

• Crist cridà: Pare, perdona’ls, perquè no saben el que fan.

• L’amor que perdona d’aquesta manera reconcilia la humanitat amb Déu i crea la comunió dels fills de Déu, pecadors perdonats.

• Jesús no sols intercedeix per els qui l’han condemnat, sinó que fins i tot els excusa davant Déu, perquè “no saben el que fan”.

• Avui sento a dir: “ni perdó ni oblit”. Així és construeix una societat sense reconciliació ni pau. Un infern a la terra.

• Només perdonar com el Crist salva d’aquest infern a la terra. Perdonar setanta vegades set. Perdonar fins a la fi. Estimar com Jesús

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s