PARAULA DE DÉUDijous. 11 de Març 2021

Lluc 11, 14-23

Jesús estava traient un dimoni d’un home que era mut. Així que el dimoni sortí, el mut començà a parlar, i la gent n’estava meravellada. Però alguns digueren:

– Aquest treu els dimonis pel poder de Beelzebul, el príncep dels dimonis.

D’altres, per posar-lo a prova, li demanaven un senyal del cel. Però ell, que coneixia els seus pensaments, els digué:

– Tot reialme que es divideix i lluita contra si mateix, va a la ruïna, i les famílies s’ataquen les unes a les altres. Si Satanàs està dividit i lluita contra si mateix, com podrà durar el seu reialme? Vosaltres dieu que trec els dimonis pel poder de Beelzebul. Però, si jo trec els dimonis pel poder de Beelzebul, amb quin poder els treuen els vostres seguidors? Per això ells mateixos seran els vostres jutges. Ara bé, si jo trec els dimonis pel poder de Déu, és que ha arribat a vosaltres el Regne de Déu.

Quan un que és fort i va ben armat guarda casa seva, els seus béns estan segurs. Però si l’ataca i el venç un altre de més fort, li pren les armes que li donaven confiança i reparteix el seu botí.

Qui no està amb mi, està contra mi. Qui amb mi no recull, escampa.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest complex text de Lluc, al meu parer, ens presenta un contingut nuclear constituït per tres intuïcions:

• En primer lloc cal considerar que l’acció de Jesús d’expulsar dimonis és motiu de polèmica. Per a uns és una obra bona (il·lumina) i per a d’altres és dolenta (enlluerna). En qualsevol cas, resta en sí mateixa ambigua i sembla requerir clarificació: per això, sorprenentment els fariseus demanen un “signe” perquè aquest que han vist no complau el seu desig de claredat (no els il·lumina)

• En segon lloc cal considerar que la il·luminació arriba quan Jesús exposa el sentit i la raó de la seva acció d’expulsar dimonis. I ho fa amb claredat i contundència: és la manera concreta de fer visible la proximitat de Déu als nostres cors i del seu Regne al cor del món. Jesús no fa aquets signes “en nom de Belzebú”. Altrament dit: no ho fa per guanyar nom, fama, prestigi, èxit; ni per tenir al personal enlluernat, subjugat, dominat.

• En tercer lloc, la pilota torna a la teulada dels qui l’acusen. Jesús els hi planteja aquesta disjuntiva: esteu amb mi o contra mi? Em feu confiança, tot acompanyant-me en aquesta tasca d’il·luminar la vida de les persones, de deslliurar-la d’allò que les encadena i mata? O potser encara no us refieu d’això? Potser encara demaneu altres signes que siguin més clars, evidents, contundents, irrefutables, pel seu poder, capacitat de dominar i de doblegar?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s