PARAULA DE DÉUDivendred 12 de Març 2021

Paraula de Déu

Marc 12,28b-34

Un dels mestres de la Llei es va acostar a Jesús i li va fer aquesta pregunta:

–Quin és el primer de tots els manaments?

Jesús va respondre:

–El primer és: Escolta, Israel: el Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l’únic. Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament i amb totes les forces. El segon és aquest: Estima els altres com a tu mateix. No hi ha cap manament més gran que aquests.

Llavors el mestre de la Llei li digué:

–És veritat, mestre. Amb tota la raó dius que ell és l’únic i que no n’hi ha d’altre fora d’ell, i que estimar-lo amb tot el cor, amb tot l’enteniment i amb totes les forces i estimar els altres com a si mateix val més que tots els holocaustos i sacrificis.

Jesús, veient que havia parlat assenyadament, li digué:

–No ets pas lluny del Regne de Déu.

I ningú no s’atreví a fer-li cap més pregunta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Mentre va durar la seva activitat pública, els fariseus i els mestres de la Llei van intentar de totes les maneres possibles soscavar l’autoritat de Jesús, una autoritat creixent enmig d’un judaisme sotmès al poder romà i dividit internament en múltiples faccions.

• Una manera de posar en qüestió la seva autoritat era intentar enganxar-lo en contradiccions o en blasfèmies. D’aquí les constants preguntes-trampa que li posen al llarg de tot l’evangeli. La seva manera d’actuar qüestionava els fonaments d’una pràctica religiosa ofegada per la Llei i la seva casuística.

• Per això, la pregunta del mestre de la Llei no és innocent sinó intencionada per fer-lo caure. Jesús però no té cap dificultat en respondre amb la mateixa Llei per reconèixer que l’essencial és proclamar que Déu és el Senyor i que és l’únic, i que tant essencial com això o precisament lligat amb això hi ha el manament de l’amor als altres.

• És com dir a qui li preguntava, que tot el que feia, deia, creia, predicava… es basava precisament en aquesta Llei essencial. Aquí s’acaba la discussió teològica: ningú no s’atreví a fer-li cap més pregunta.

• Jesús ensenya el camí cap al compliment ple de la Llei, i és aquí on precisament rau la seva autoritat. Seguir-lo és complir aquesta Llei que ens porta a creure en l’únic Senyor, i a estimar els altres. Fins i tot pels “fariseus” que som moltes vegades els “bons cristians”, el Regne és a prop quan sabem veure més enllà de la pràctica religiosa un camí d’autèntica salvació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s