ESCRIT DEL BLOCDissabte 13 de Març 2021

2-5 El perdó a la família de Déu

¿QUE ÉS EL PERDÓ?

Ve de la paraula aphiemi i significa acomiadar o apartar. Aquest és el significat fonamental de l’perdó a través de les escriptures; és a dir, separar el pecat de l’pecador.

La base fonamental de l’perdó es troba en el sacrifici de Crist a la creu. Tot el perdó, tant diví com humà té com a base aquest sacrifici.

Is 43:25. Jo, jo sóc el que esborro les teves rebel·lions per amor de mi mateix, i no em recordaré dels teus pecats.

Mt 26:28. perquè això és la meva sang de el nou pacte, que per a molts és vessada per remissió dels pecats.

El que Déu va fer amb els nostres pecats va ser llevar-los de sobre la nostra persona i dipositar-los en la persona de Crist, on van ser redimits; el càstig i la justícia es van complir en la persona de Jesús i el pecador queda lliure de pecat i de la culpa, per tant, també de l’càstig. Hem de notar que Déu compleix la seva justícia una sola vegada, per això és que ell oblida el pecat i no inculpa més a l’pecador. És de notar que el perdó i el pecat estan íntimament relacionats, si no hi ha pecat no hi ha motiu per al perdó i viceversa. No és lleuger el pecat, això implica també que l’acte de l’perdó no és una cosa sense importància, com molts de vegades ho tractem, el perdó és un acte inspirat per Déu i cada creient ha de prendre l’acte de l’perdó tan seriós com Déu ho pren fins a la data, tant si està d’el costat ofensor o del costat de l’ofès.

TIPUS DE PERDÓ.

Hi ha dos tipus de perdó, el Diví i l’humà. El segon té com a model el perdó diví, mes està pervertit per causa de la caiguda de l’home i del seu mateix pecat.

En què es distingeixen l’un l’altre? En què el perdó humà passa per alt l’ofensa i per això és tan difícil de vegades atorgar-lo, en la pràctica això passa quan l’ofensa passa desapercebuda o quan hi ha circumstàncies addicionals d’unió entre l’ofensor i l’ofès.

Déu no comet un acte d’injustícia a l’perdonar ja que el separar el pecat de nosaltres és per tenir total llibertat per castigar el pecat, ja que la mestressa a l’pecador però odia el pecat. Si tractés el pecat sense aquesta separació ell hauria de tractar amb el pecador també, cosa que passarà a l’infern per a aquells que no acceptin el perdó de Déu a través de Crist Jesús. Jesús és la víctima que expia el pecat perquè ell és el dipositari de la culpa i això ens lliura de la mateixa.

A l’haver justícia pel pecat no hi ha més delicte ni culpa, l’ofensa ha estat satisfeta, el perdó s’atorga ja que no hi ha culpa a perseguir.

Perquè passi el perdó es necessiten tres parts: L’ofès, l’ofensor i el dipositari de l’pecat. Moltes vegades pensem que sol dos són necessaris. Això és el que distingeix el perdó humà de l’perdó diví. L’home passa per alt el pecat. Déu el castiga, redimeix i oblida en el seu fill Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s