ESCRIT DEL BLOCDiumenge 14 de Març 2021

3-5 El perdó a la família de Déu

QUÈ CAL PER PERDONAR?

Vegem un text que ens ensenya el que es necessita per a perdonar:

Mateu 18: 21-35.

Llavors se li va acostar Pere i li va dir: Senyor, quantes vegades perdonaré al meu germà que pequi contra mi? ¿Set? Jesús li diu: No et dic set, sinó fins i tot fins a setanta vegades set.

Per la qual cosa el Regne del cel passa com amb un rei que va voler demanar comptes als seus servents. I començant a fer comptes, li va ser presentat un que li devia deu mil milions. A aquest, com no va poder pagar, va ordenar el seu senyor vendre, i la seva dona i fills, i tot el que tenia, perquè se li pagués el deute. Llavors aquell servent, postrat, li suplicava, dient: Senyor, tingueu paciència amb mi, i jo t’ho pagaré tot. El senyor d’aquell servent, mogut a misericòrdia, li va deixar anar i li va perdonar el deute. Però sortint aquell servent, va trobar a un dels seus consiervos, que li devia uns quants diners; i agafant d’ell, l’ofegava, dient: Págame el que em deus. Llavors el seu servent, prostrant als seus peus, li pregava dient: Tingues paciència amb mi, i jo t’ho pagaré tot. Mas ell no va voler, sinó va ser i el va fer fora a la presó, fins que pagués el deute. Veient les seves consiervos el que passava, els va saber molt, i van ser i van referir al seu senyor tot el que havia passat. Llavors cridant-li el seu senyor, li va dir: Servidor dolent, tot aquell deute et vaig perdonar, perquè em rogaste. ¿No t’havies de compadir del teu servent, com jo vaig tenir misericòrdia de tu? Llavors el seu senyor, enutjat, li va lliurar als botxins, fins que pagués tot el deute. Així també el meu Pare del cel farà amb vosaltres si no perdoneu de tot cor cada un al seu germà seves faltes.

Un esperit perdonador. Que està compost per dos elements:

1. Consciència de el propi pecat personal. Cada un de nosaltres és també un pecador que comet ofenses i pecats principalment contra Déu

2. Un desig personal de perdonar. A l’tenir present l’anterior i haver experimentat el perdó diví, és necessària 01:00 decisió personal, així com Déu va prendre la decisió de perdonar els pecadors que li havia ofès molt.

PER QUE CAL PERDONAR?

Perquè tota falta de perdó produeix sempre un allunyament.

I perquè a l’quedar una ofensa o pecat pendent sempre produeix amargor de qui la pateix. El que guarda una arrel d’amargor en el seu cor està pecant directament contra Déu i no pot tenir una vida d’èxit i profit en el Senyor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s