ESCRIT DEL BLOCDilluns 15 de Març 2021

4-5 El perdó a la família de Déu

¿QUE PASSA QUAN NO ES PERDONA?

Vegem alguns textos abans de contestar aquesta pregunta.

Mateu 6: 12-15. I perdoneu les nostres deutes, així com nosaltres perdonem als nostres deutors. I no ens metes en temptació, mes lliura’ns de mal; perquè teu és el regne, i el poder, i la glòria, per tots els segles. Amen. Perquè si perdoneu als altres les seves faltes, també us perdonarà a vosaltres el vostre Pare celestial; mes si no perdoneu als altres les seves faltes, el vostre Pare perdonarà les vostres ofenses.

Marc 11: 25-26. I quan estigueu pregant, perdoneu, si teniu alguna cosa contra algú, perquè també el vostre Pare del cel us perdoni a vosaltres vostres ofenses. Perquè si vosaltres no perdoneu, el vostre Pare que està en el cel us perdonarà les vostres ofenses.

Lluc 6: 37-38. No jutgeu, i no sereu jutjats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu i sereu perdonats. Doneu, i us donaran; bona mesura, atapeïda, sacsejada i desbordant donaran al vostre falda; perquè amb la mateixa mesura amb què mesureu, us tornaran a mesurar.

Efesis 4: 31-32. Traieu de vosaltres tota amargor, enuig, ira, cridòria i maledicència, i tota malícia. Abans set benignes amb els altres, compassius, perdonant els uns als altres, com Déu també us va perdonar a vosaltres en Crist.

Principalment es té un pecat pendent contra Déu. Quan nosaltres anem a Déu per demanar perdó de les nostres ofenses i no hem perdonat, ell desitja que confessem primer la violació a el segon pecat més gran que cometem contra ell: No estimar el nostre proïsme com a nosaltres mateixos. S’està sol·licitant el perdó per si mateixos, però no estem disposats a concedir-lo a altres.

Déu desitja que practiquem el caràcter que està formant en nosaltres, quan no perdonem, el que està succeint al nostre interior és que diem que som superiors a Déu i que l’ofensa comesa és major a les que ofenen a Déu i que això no pot ser perdonat, ¡Quan nosaltres estem ofenent a Déu amb aquesta actitud! I posant-nos en una posició més difícil que la d’aquell que ens va ofendre.

Com Déu ens pot perdonar un pecat quan no hem confessat altre? Crec que la resposta és fàcil.

I com es va veure anteriorment el fracàs personal està a la porta, hi ha una divisió entre Déu i nosaltres. Això no es pot deixar per a després.

Es perd la visió espiritual i les divisions en l’Església no es deixen esperar. L’obra de Déu es realitza a la carn i no pel poder de l’Esperit Sant. L’Església es veu greument afectada quan els seus membres no practiquen el perdó entre ells. Els perduts són els principalment afectats quan un creient no perdona perquè no anunciés l’evangeli de Déu quan ell mateix no ho viu.

¿PER QUE NO PERDONEM?

Per causa directa de pecat. Veurem algunes raons a continuació:

1. Per orgull. ¿Per què m’he d’humiliar perdonant?

2. Per castigar l’ofensor.

3. Perquè esperem un mal en l’ofensor per restituir l’ofensa.

4. Perquè volem un càstig d’acord a la nostra justícia.

5. És el seu problema, no el meu.

En totes les raons anteriors hi ha un pecat personal pel mig. Hem de preguntar a Déu: ¿Que pecat meu m’impedeix perdonar aquesta persona?

Fets 03:19. Així que, penediu-vos i convertiu-vos, perquè siguin esborrats els vostres pecats; perquè vinguin de la presència de el Senyor temps de refrigeri.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s