PARAULA DE DÉUDilluns 15 de Març 2021

Paraula de Déu

Joan 4, 43-54

Jesús se’n va anar de Samaria cap a Galilea. Ell mateix havia assegurat que un profeta no rep cap honor al seu poble. Així, doncs, quan va arribar a Galilea, els galileus el van acollir, perquè ells també havien anat a la festa a Jerusalem i havien vist tot el que Jesús hi havia fet en aquella ocasió.

Va tornar, doncs, a Canà de Galilea, on havia convertit l’aigua en vi.

A Cafarnaüm hi havia un funcionari reial que tenia el fill malalt. Quan va sentir que Jesús havia vingut de Judea a Galilea, anà a trobar-lo i li va demanar que baixés a guarir el seu fill, que estava a punt de morir. Jesús li digué:

– Si no veieu senyals i prodigis, no creieu.

El funcionari li contestà:

– Senyor, baixa abans no es mori el meu fill!

Jesús li digué:

– Vés, que el teu fill viu.

Aquell home va creure en la paraula que Jesús li havia dit i es posà en camí. Mentre baixava a Cafarnaüm, els seus criats l’anaren a trobar i li digueren:

– El teu fill viu!

Ell els va preguntar a quina hora s’havia posat millor. Els criats li respongueren:

– Ahir, a la una del migdia, el va deixar la febre.

Llavors el pare s’adonà que era exactament l’hora en què Jesús li havia dit que el seu fill vivia. I van creure ell i tota la seva família.

Aquest segon senyal prodigiós, Jesús el va fer quan arribà a Galilea des de Judea.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La sintonia i l’harmonia entre les persones provoca també sintonia i harmonia amb l’univers, amb la natura i amb Déu.

• Els galileus són capaços, en aquesta oportunitat, d’acollir i sintonitzar amb la persona de Jesús.

• Aquesta confiança, aquesta fe, concretament del funcionari reial, és el fonament bàsic per poder acollir l’acció guaridora de Jesús.

• El funcionari reial creu fermament en la persona de Jesús. Nosaltres, massa sovint, demanem proves, aclariments de tota mena, seguretats i certeses.

• Potser valdria la pena preguntar-se si la nostra vida es fonamenta, habitualment, en la confiança o en la sospita.

• Quan veiem enemics per totes bandes, som incapaços de treure res de positiu de les relacions interpersonals que tenim quotidianament.

• A l’inrevés succeeix quan les nostres relacions són basades en la confiança. Aleshores som capaços de treure el bo i millor de cada persona, de potenciar les qualitats de tothom en benefici de molts.

• Demanem-li a Jesús el do de saber-nos apropar a ell amb humilitat, amb tota veritat i amb confiança. Potser també nosaltres serem, aleshores, capaços d’acollir el miracle que ens té preparat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s