ESCRIT DEL BLOCDimarts 16 de Març 2021

5-5 El perdó a la família de Déu

¿QUE HEM DE TENIR EN COMPTE PER A PERDONAR?

1. Que nosaltres també hem estat perdonats.

Efesis 4: 31-32. Traieu de vosaltres tota amargor, enuig, ira, cridòria i maledicència, i tota malícia. Abans set benignes amb els altres, compassius, perdonant els uns als altres, com Déu també us va perdonar a vosaltres en Crist.

2. Que Crist ja va perdonar aquest pecat.

Colossencs 2:13. I a vosaltres, estant morts en pecats i en la incircumcisió de la vostra carn, us va donar vida juntament amb ell, perdonar-vos generosament tots els pecats.

3. Que el pecat és contra Déu i de rebot contra nosaltres.

Salm 51: 4 Contra tu, contra tu sol he pecat, i he fet el que és dolent davant dels teus ulls; perquè siguis reconegut just a la teva paraula.

COM HEM PERDONAR?

Efesis 4: 31-32. Traieu de vosaltres tota amargor, enuig, ira, cridòria i maledicència, i tota malícia. Abans set benignes amb els altres, compassius, perdonant els uns als altres, com Déu també us va perdonar a vosaltres en Crist.

A l’tenir la convicció que perdonar és separar el pecat de l’pecador ens porta a perdonar com Crist ens va perdonar. No veient l’ofensa comesa a la nostra persona, sinó el problema de l’pecador amb Déu, perquè a això es redueix el pecat, a un problema amb Déu.

Quan això passa en el meu cor, el meu interès no està centrat en mi, en el que em van ofendre, sinó en l’altre, que si actua d’aquesta manera, és perquè alguna cosa passa en la seva relació amb el Salvador, és greu que un fill de Déu no camini en comunió amb el seu Senyor, llavors m’interessa la teva persona, la teva relació divina, et vaig a ajudar perquè la recuperis.

No et vaig a reclamar la teva mala acció, sinó que la teva conducta mostra que tens un problema de comunió o de visió en la vida espiritual, ja no et reclam, ni et jutjo, sinó que junts busquem la solució al teu problema, el meu és després, perquè quan tornis a la comunió amb Déu comprendràs llavors com m’has afectat.

No obstant això es presenten certes preguntes sobre la pràctica de l’perdó, Vegem-les: Qui farà el primer pas? He a esperar el penediment de l’altre?

En això Crist ens dóna l’exemple: Lc 23:34 I Jesús deia: Pare, perdona’ls perquè no saben el que fan. Vegem l’actitud d’Esteban en Ac 7:60 I lloc de genolls va cridar amb veu: Senyor, no els tinguis en compte aquest pecat. I la de Pau a 2Ti 04:16 En la meva primera defensa cap va estar al meu costat, sinó que tots em desampararen; no els sigui pres en compte.

Cada un d’ells va donar el primer pas per a l’atorgament de l’perdó, i això ens porta a veure el que jo anomeno: l’acte de l’perdó i l’acte pràctic de l’perdó.

L’acte de l’perdó. Jn 03:16 Perquè ha estimat tant Déu a el món, que ha donat el seu Fill únic perquè tot aquell que en ell creu, no es perdi, sinó que tinguin vida eterna, el perdó de Déu ja està donat, ell va oferir perdonar als homes, els homes no poden dir que Déu no els vol perdonar, això està clarament expressat a tot el llarg de la Bíblia. Déu va disposar en el seu cor perdonar els pecadors i ho va anunciar clarament perquè ho sabessin. Tenim un exemple de la universalitat de l’perdó a 2P 2: 1 Però hi va haver també falsos profetes entre el poble, com hi haurà entre vosaltres falsos mestres, que introduiran encobertament heretgies destructores, i fins i tot negaran a el Senyor que els va rescatar, atraient sobre si mateixos destrucció sobtada .

L’acte pràctic de l’perdó. Fets 03:19. Així que, penediu-vos i convertiu-vos, perquè siguin esborrats els vostres pecats; perquè vinguin de la presència de el Senyor temps de refrigeri. El perdó és el nostre i gaudim d’ell quan passa el penediment i la confessió, però això és una resposta de l’pecador i no de l’ofès, això és important notar-ho, el pecador no gaudirà dels beneficis de l’perdó fins al penediment, però aquest és problema de l’pecador.

Nosaltres atorguem el perdó als nostres deutors i hem de donar-los a conèixer aquest fet, si ells no responen a l’perdó, tenen un problema més amb Déu, però nosaltres hem actuat d’acord a el caràcter de Déu.

Quan els diem que hi ha disposició a l’perdó i busquem la restauració de la comunió i no els acusem i deixem clar que no estem reclamant, és més fàcil enfrontar el conflicte per les dues parts. Déu produirà en ell el desig de restaurar a l’ofès, però això només passa quan l’ofensor ja està en comunió amb Déu novament, i tot serà per a la glòria de Déu i no per satisfer a un altre pecador ofès.

CONCLUSIÓ.

El atorgar i el demanar perdó és un acte que ha de ser motivat directament per Déu en el nostre cor, el que no és així és de el diable i motiu de pecat.

Aquell que demana perdó sense la consciència de l’ofensa a Déu i als el germà peca per no estimar Déu primerament i no estimar el seu proïsme com a si mateix, i no pot estar bé en la seva vida cristiana.

Aquell que no perdona d’acord a el caràcter de Déu i no es compromet amb la vida de l’ofensor, no està seguint l’exemple de Crist i no està tenint el sentir que va tenir Crist Jesús. Fil 2: 4-7 no mirant cadascun pel seu propi, sinó cadascú també pel d’altres. Hi hagi doncs, en vosaltres aquest sentir que hi va haver també en Crist Jesús, el qual, sent en forma de Déu, no va estimar la seva igualtat amb Déu com a cosa a què aferrar-se, sinó que es va despullar a si mateix, prenent la condició d’esclau, fet semblant als homes. Jo no sóc important, tu ets important per a mi. M’interessa la teva vida.

Quan practiquem això en l’Església experimentarem que l’amor en realitat cobreix multitud de pecats. Meditem i practiquem el text de la paraula de Déu:

Colossencs 3: 12-13.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s