ESCRIT DEL BLOCDimecres 17 de Març 2021

1-2LA BÍBLIA, LA VELLESA O LA FAM, TEMES DE LES CARTES DELS BISBES

Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Bíblia, de la vellesa, de l’objectiu de “Fam Zero”, de lluitar contra la desigualtat, de saber esperar, del Sínode Diocesà de Vic, de les benaurances, de la religió a l’escola, dels malalts i de la formació dels seminaristes.

L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, diu que aquest any s’ha proposat “tractar de tant en tant temes relacionats amb la Bíblia, aquest conjunt de llibres inspirats per Déu”. Ho fa “en el context de les recomanacions del papa Francesc, que cada família hauria de tenir una Bíblia a casa i llegir-la”. Afirma que “la Bíblia és el llibre més important de la història, el més venut (continuen editant-se’n uns cent milions d’exemplars cada any), el més influent en la cultura del món”, que “els catòlics hem de tenir en gran estima la Bíblia, encara que no la considerem la font única de la Revelació i posem en guàrdia els lectors sobre una interpretació purament personal i fora de context d’alguns paràgrafs” i que “és important llegir la Bíblia, estudiar-la a la llum de la interpretació de l’Església”.

Recorda que la Bíblia “està a la base de les millors obres pictòriques dels diferents museus, i en el fons de moltes obres d’arquitectura, com tantes catedrals i santuaris de tot el món, o la Sagrada Família de Gaudí”. Finalment, no s’oblida de com n’estan, d’orgullosos els tarragonins, “de comptar amb el Museu Bíblic, dirigit per l’equip del Dr. Andreu Muñoz, referència a escala mundial entre estudiosos i divulgadors de la Bíblia”.

El cardenal Joan Josep Omella, comenta que fa uns dies va assabentar-se d’una dada que el va colpir veritablement: més de tres-cents mil ancians catalans viuen sols, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya. Diu que “estar sol no sempre és un problema”, però que “sentir-se sol sí, ja que podem estar en companyia i, malgrat tot, tenir sensació de buidor, una experiència de falta d’alguna cosa”. Afirma que “les persones grans necessiten el contacte amb altres persones”, que “la vellesa és un moment de fragilitat de la persona en què, de vegades, la marca de la solitud queda dibuixada en el rostre” i que “quan una persona gran no troba ningú que se n’ocupi ni amb qui parlar, pensa que ja no importa a ningú”. Diu que “actualment, l’estructura familiar ha canviat i gairebé no hi ha espai per a les persones grans, però, tot i que sovint les arraconem i les menystenim, tenen un paper molt important, de gran valor”, que “cal que tots siguem sensibles i estiguem atents a les persones de la nostra comunitat, al que els passa, per poder-les acompanyar quan ho necessitin” i que “cal que cuidem la gent gran perquè són testimonis valuosos que enriqueixen la nostra vida”. Finalment, demana que “tinguem present la gent gran: acollim-la, escoltem-la i estimem-la. Regalem-los una mica del nostre temps!”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s