PARAULA DE DÉUDivendres 19 de Març 2021

Paraula de Déu

Mateu 1,16.18-21.24a

Jacob va ser el pare de Josep, l’espòs de Maria, de la qual nasqué Jesús, l’anomenat Messies.

El naixement de Jesús, el Messies, fou d’aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l’Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l’acord matrimonial. Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué:

– Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que ella ha concebut ve de l’Esperit Sant. Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble.

Quan Josep es despertà, va fer el que l’àngel del Senyor li havia manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui us convido a fer un petit exercici: apropar-nos a la persona de Sant Josep deixant de banda la iconografia que coneixem. Cap imatge al nostre imaginari. I ara, tornem a llegir les lectures d’avui.

• Estem acostumats -massa acostumats- a que els homes (de gènere masculí) siguin els qui tenen els papers més rellevants a bona part de la història que es transmet de generació en generació. No és el cas de Sant Josep, més al darrera que al costat de la Mare de Déu.

• L’Evangelista Mateu, però, ben inspirat, fa una magnífica aportació per no deixar amagada en l’oblit la figura de l’home que va facilitar que naixés el Fill de Déu.

• Al silenci de la seva nit obscura, dels seus dubtes i desencisos, s’obre a la intuïció d’un somni, on reconeix el llenguatge de Déu.

• S’obre, Josep s’obre, amb tota la seva bondat i justícia, a que es pugui complir la promesa feta a David -i al seu poble-, s’obre a assumir la paternitat, a oferir estabilitat a la llar, a ser el seu millor company de Maria, còmplices tots dos d’un misteri que els sobrepassa, i que viuran cada dia a la casa de Natzaret.

• Tots dos, Josep, Maria, oberts al voler de Déu, des del lloc més humil de la història.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s