ESCRIT DEL BLOCde Març 2021

Venerableq Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú

Dissabte 20 de Març 2022

Corona de la Mare de Déu dels Dolors. I Primer Dolor

La Corona

La Corona dels Set Dolors

La Corona dels Set Dolors de Maria és l’oració per excel·lència dels congregants de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú. És l’oració i exercici de pietat que els congregants haurien de resar, almenys, durant els divendres de Quaresma i molt especialment durant la setmana del Quinari i Festivitat de la Mare de Déu dels Dolors. 

El seu origen és incert, no obstant això es creu que coincideix amb el desenvolupament del culte a la Mare de Déu dels Dolors a mitjan segle XVII, i com una evolució del rés del Rosari. 

La Corona proposa la contemplació, en Set Dolors, del camí que la Mare de Déu va recórrer a la Terra, no solament durant la Passió del seu Fill Jesús, sinó també al llarg de tota la seva vida. Un camí que Ella coneix bé perquè el va recórrer molt abans que nosaltres.

El rés devot de la Corona Dolorosa permet al congregant un coneixement profund dels Set Dolors de la Verge, alhora que es reflexiona sobre el camí de fe de la Verge i es contempla la seva col·laboració en l’obra redemptora del seu Fill, permetent en tot aquest procés un contacte espiritual amb Maria. 

El rés de la Corona Dolorosa és senzill i, en la Congregació de Besalú, ha anat evolucionant amb el pas del temps fins a adquirir una forma més senzilla i lleugera, que permet fer arribar aquest pietós exercici a molts més fidels congregants. Aquesta fórmula és la que es resa avui dia a Besalú abans de les misses vespertines del Quinari i, en la seva Conclusió, el mateix divendres de la Festa. 

En aquest Manual es reprodueix una d’aquestes fórmules més senzilles de rés de la Corona Dolorosa.

PRIMER DOLOR

La profecia de Simeó (Lc. 2, 22 ’35)’ Dolça Mare meva! A l’presentar Jesús al temple, la profecia de l’ancià Simeó et va submergir en profund dolor a l’sentir-li dir: “Aquest Nen està posat per ruïna i resurrecció de molts d’Israel, i una espasa traspassarà la teva ànima”. D’aquesta manera va voler el Senyor barrejar el teu goig amb tan trist record. Resar Avemaria i Glòria.

“Verge i Mare Dolorosa, socorreu aquell qui us crida”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s