PARAULA DE DÉUDiumenge 21 de Març 2021

Paraula de Déu

Joan 12,20-33

Entre els qui havien pujat per adorar Déu amb motiu de la festa hi havia alguns grecs. Aquests anaren a trobar Felip, que era de Betsaida de Galilea, i li demanaren:

–Senyor, voldríem veure Jesús.

Felip anà a dir-ho a Andreu, i tots dos ho digueren a Jesús. Ell respongué:

–Ha arribat l’hora que el Fill de l’home serà glorificat. Us ho ben asseguro: si el gra de blat, quan cau a la terra, no mor, queda ell tot sol, però si mor, dóna molt de fruit. Els qui estimen la pròpia vida, la perden, i els qui no l’estimen en aquest món, la guarden per a la vida eterna. Si algú es vol fer servidor meu, que em segueixi, i s’estarà on jo m’estic. El Pare honorarà els qui es fan servidors meus. Ara em sento contorbat. Què he de dir? Pare, salva’m d’aquesta hora? Però jo he vingut per arribar en aquesta hora! Pare, glorifica el teu nom.

Aleshores una veu va dir del cel estant:

–Ja l’he glorificat i encara el glorificaré.

Quan la gent que eren allà ho van sentir, deien que havia estat un tro. D’altres replicaven:

–Un àngel li ha parlat.

Jesús els digué:

–Aquesta veu no s’adreçava a mi, sinó a vosaltres. Ara arriba la condemna d’aquest món, ara el príncep d’aquest món serà llançat a fora. I jo, quan seré enlairat damunt la terra, atrauré tothom cap a mi.

Deia això indicant de quina manera havia de morir.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Era difícil que els qui l’escoltaven entenguessin de quina manera Jesús havia de ser glorificat. Però el mateix ens segueix passant avui a nosaltres. I mira que la imatge del gra de blat és prou clara!

• Per nosaltres glorificació segueix sent sinònim d’èxit, i obtenir la glòria és sobretot obtenir reconeixement i triomfar. Però Jesús coneix bé el Pare, i en aquesta intimitat se li ha revelat que la missió que el portarà a la glòria és precisament la de l’abaixament i el servei. Una vida entregada, un amor fins a l’extrem.

• Fins i tot quan profetitzà que serà enlairat damunt la terra, sabem que el seu enlairament ho serà en la forma de la Creu, es a dir, compartint la sort d’aquells que morien al marge de tot.

• Ens caldria avui preguntar-nos quina és la nostra imatge de la glòria, què vol dir per nosaltres cristians del s. XXI “ser enlairats per damunt de la terra”. Perquè en el significat que li donem estarà la prova del nostre seguiment. I com que és possible que la comparació ens generi neguit, o ens contorbi, és bo que ens posem confiats a les mans del Pare de la mateixa manera que ho feu Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s