PARAULA DE DÉUDimarts 23 de Març 202

Paraula de Déu

Joan 8,21-30

Jesús digué als fariseus:

– Jo me’n vaig, i vosaltres em buscareu, però morireu en el vostre pecat. Allà on jo vaig, vosaltres no hi podeu venir.

Els jueus comentaven:

– Per què diu: “Allà on jo vaig, vosaltres no hi podeu venir”? ¿És que té intenció de matar-se?

Jesús continuà dient-los:

– Vosaltres sou d’aquí baix, jo sóc d’allà dalt; vosaltres sou d’aquest món, jo no sóc d’aquest món. Per això us he dit que morireu en el vostre pecat. I morireu en el vostre pecat si no creieu que jo sóc.

Llavors ells li preguntaren:

– Qui ets, tu?

Jesús els respongué:

– Us ho estic dient des del principi. Tinc molt a dir i a jutjar de vosaltres, però el qui m’ha enviat diu la veritat, i jo tan sols dic al món allò que li he sentit dir.

Ells no van entendre que es referia al Pare. Jesús, doncs, els digué:

– Quan haureu enlairat el Fill de l’home, coneixereu que jo sóc, i que no faig res pel meu compte, sinó que dic allò que el Pare m’ha ensenyat. El qui m’ha enviat és amb mi, no em deixa sol, perquè sempre faig allò que li plau.

Mentre parlava així, molts van creure en ell. 

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui ens presenta una conversa tensa entre Jesús i els fariseus. En el fons Jesús es mostra com a Senyor de les tradicions i de la imatge que tenien de Déu, i per ells era dur acceptar-ho i fins entendre-ho. Jesús parla del Pare com qui l’envia i del qui participa de la mateixa identitat; Jesús parla de que ho entendran després de la seva mort cruenta… etc. Ells, mantenint la fe tradicional, era impossible que poguessin comprendre el que Ell els deia; superava el seu discurs intel·lectual, modificava la manera d’entendre Déu i trencava els seus privilegis. No volien trencar amb el que creien sobre Déu, ni compaginar una imatge que venia de segles amb la novetat de Jesús.

• De forma semblant ens podem trobar arrelats a unes tradicions que es fonamentaven en la imatge racional de Déu, aquella que s’havia entès des de cultures ancestrals i avui superades, de tal forma que no acceptem els moviments actuals de l’Esperit Sant.

• L’esperit del Pare i del Fill, no està encadenat. Tenim tradicions, profundes, explicacions de segles, però potser ens manca agilitat i humilitat per entendre que Déu avui es comunica en algunes coses de forma nova i renovada. Avui pot ser un bon dia per obrir el nostre cor i la nostra ment a un Déu Amor, sempre sorprenent i creatiu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s